Ей, ти! Искам да ти кажа нещо

  • Сподели:
Ей, ти! Искам да ти кажа нещо

Ей, ти. Ти, който четеш тези редове. Да, ти. Искам да ти кажа нещо. Ти си човек, който е способен на всичко, което пожелае. Най-вероятно имаш мечта. Още по-вероятно е да има някой, който ти казва, че тя е твърде голяма. С една дума – няма шанс да се осъществи.

Всъщност пише ли някъде колко са препоръчителните размери за нашите желания? Всеки е различен, следователно всеки има различни по големина мечти. Това, че нещо е невъзможно за един, не означава, че е така за друг. Всеки е различен, следователно всеки има различни способности.

Ей, ти. Искам да ти кажа нещо. Мечтата ти не е нито твърде малка, нито твърде голяма. Тя е такава, каквато трябва да бъде. Тя е в идеалните размери за теб. Тя е перфектна.

Скоро разговарях с приятел на тази тема. Той ми сподели за какво иска да се бори. След това каза – аз май доста фантазирам. Отговорът ми беше – не е зле човек да прави и това понякога. Нещата, които си представяме често се случват след време. Това е силата на мисълта.

Ей, ти. Искам да ти кажа нещо. Фантазирай! В това няма нищо лошо. Благодарение на мисълта привличаш това, което желаеш към себе си. За целта обаче са нужни и действия. Най-вероятно изпитваш известен страх. Той те спира да започнеш да се бориш за това, което искаш. Той те спира да поемеш нужния риск. Всъщност това е най-сладката част – да пребориш твоите опасения.

Ей, ти. Искам да те помоля да направиш нещо. Замисли се каква беше последната ти мечта. Отлагаше, отлагаше и накрая се оказа, че вече е прекалено късно. Времето не чака никого, включително и теб. То е най-ценният и оскъден ресурс.

Ей, ти. Вземи един лист и напиши мечтата, която имаш в този момент. И за нея ли не правиш нищо, за да се осъществи? И за нея ли се чувстваш несигурен? И за нея ли не искаш да поемеш риск? И за нея ли искаш да се окаже твърде късно след време? Ако отговорът е не – действай! С риск да стана досадна, отново ще повторя. Времето не чака никого, включително и теб. То е най-ценният и оскъден ресурс.  

Ей, ти. Искам да ти кажа нещо. Ти си способен човек! Бъди уверен! Помогни и на хората около теб да повярват в себе си. Ако имаш деца, задължително е да се захванеш сериозно с тази задача. Премахни от речника си думи като – невъзможно, няма да се получи, няма да се реализира, не си губи времето. По този начин децата спират да вярват в себе си. Когато пораснат стават плахи. Смятат, че не са способни.

Ей, ти. Искам да ти кажа нещо. Никога не е късно да започнеш да вярваш, че всичко е възможно. Най-вероятно щяхме да живеем в пещери, ако всеки смяташе, че това, което желае е невъзможно.

Ей, ти. Искам да ти кажа нещо. Когато осъществиш мечтата си, а аз съм сигурна, че това ще стане - бъди благодарен. Кажи благодаря на себе си. Кажи благодаря на хората, които са те подкрепили. Кажи благодаря на страха, който си успял да преодолееш. Кажи благодаря на риска, който си поел. Кажи благодаря на живота!