Гал Сасон: Астро прогноза за 2021

  • Сподели:
Гал Сасон: Астро прогноза за 2021

Представяме ви откъс от книгата на Гал Сасон "Астрологична прогноза за 2021: Светлина в мрака" (издателство "Кибеа") и част от прогнозата му за България за идната година:

Кратка прогноза за България

Според рождената астрологична карта на България, съставена спрямо датата 24 април 680 година, през 2021 г. страната най-после ще се освободи от Сатурн, а през 2024 г. – и от Плутон, за да може духът на Водолей да я изцели.

Тъй като България "е родена" под знака на Телец, тя трябва да се справи с влиянието на Уран – планетата на пробуждането и революцията, стъпила върху нейното Слънце. Това се случва веднъж на 84 години.

Процесът започна през 2020 г., когато мнозина от вас излязоха на улицата да демонстрират. Това ще се повтори през декември 2020 и през февруари 2021 година. Светлината на прожекторите ще се насочи към младите.

От март нататък Юпитер – планетата на позитивния поток, се премества в дома на парите и талантите на България. Очаквайте подобряване на финансовото положение и световно признание за голям брой талантливи българи. Ще се гордеете с тях!

Прогноза за 2021 г.

За да осветля някои основни аспекти от 2021 г. (Сатурн във Водолей, Хирон в Овен, квадратура на Уран и Сатурн) ще се спра на модели и теми от миналото. Така по-лесно ще проумеем предстоящите дванадесет месеца.

Именно този тип изследване ми позволи да предскажа рецесията и пандемията през 2020 г., защото основни маркери на цикли, сходни с наблюдаваните в началото на същата тази година, бяха налице и през 1982 г., когато ни връхлетяха епидемията от СПИН и икономическият спад.

Астрологията избира палитрата, но ние сме художниците, които ще решат какво да изобразят.

Порталът към новата година се появи през последните десет дни на 2020 г. (Великият съвпад на Юпитер и Сатурн на 21 декември), но през 2021 г. от нас се иска да прекрачим прага и дръзко да поемем натам, където никога не сме били.

На 11–12 февруари 2021 г. във Водолей ще се съберат седем небесни тела за първи път от хилядолетия насам. 2021 година е сама по себе си предизвикателство по две причини. Първата е трудният аспект на Сатурн и Юпитер във Водолей, образуващи квадратура с Уран в Телец.

Втората е нумерологията на 2021 г., която се свежда до 5. Това число крие предизвикателства: в кабалистичното Дърво на живота се свързва със Сферата на строгостта, а в нумерологията символизира война и нестабилност. Най-голямото предизвикателство на 2021 г., с което ще трябва да се справим обаче, е, че тя "застъпва" след 2020 г.

Добрата новина е, че през 2021 г. превключваме от елемента Земя на елемента Въздух, което ни дава шанс да полетим високо над предизвикателствата на 2020 г.

Преминаването на Сатурн и Юпитер от земния Козирог в летящия Водолей ни предлага инструменти, с които можем да променим институциите си, да преодолеем расизма, да разрешим конфликтите, да се избавим от популизма и национализма, да се върнем към равенството и глобалното сътрудничество.

Водолеят е знакът на демокрацията, прогреса и хуманитарните каузи. Съвпадът на Юпитер и Сатурн във Водолей, чието влияние ще усещаме през цялата 2021, е за първи път от XV век насам – времето, когато тъмните векове отстъпиха пред Ренесанса. Дано същото стане и сега.

Прогнозата на Гал Сасон за различните зодиакални знаци:

Овен: Задават се нови възможности 

Телец: Зенит и кариера

Близнаци: Ще се учим от вас

Рак: Страст, магия и трансформация

Лъв: Преоценка на отношенията

Дева: Завръщане към същността

Везни: Любов витае във въздуха

Скорпион: Най-хубаво е у дома

Стрелец: Намерете своя глас

Козирог: Талант, самочувствие и самооценка

Водолей: Преживявате значителна промяна

Риби: Завръщане у дома