Годишна астрологическа прогноза за 2017 г.

  • Сподели:
Годишна астрологическа прогноза за 2017 г.

Антоанета Салфидж за числото, тотема и символиката в годината на големите надежди.

Изпълнена с хъс и решителност, иновативна, вдъхновена, страстна ще е 2017-а година. Ще се раждат революционни идеи, смели сърца ще си пробиват брод, силни мишци ще преобръщат планини, велики герои ще се хвърлят в риск и ще печелят, но може и да се провалят. Много семенца ще се посеят, лека по лека ще прорастват, ще обръщат взор към слънцето и ще търсят своето място. Кои от тях обаче ще дадат плод? Ето това ще е ключовият за годината въпрос.

Число: 1

Тотем: огнен петел

Материя: злато

Цвят: червено, медно, златно, жълто, оранжево, светло кафяво

Карта ТАРО: I Магьосникът

1 или 10 - а може би и двете?

Сборът от цифри в 2017 е ДЕСЕТ, което по законите на земната нумерологична система се разпада до ЕДНО. И повечето нумеролози са единодушни, че новата година ще вибрира с енергията на единицата, която като част от божествения ред носи силата на първия импулс, на великия взрив, на космическото раждане на живота.

Даже и незапознатите със символиката на нумерологията интуитивно ще свържат ЕДНО с NEO - с началото, с извор, с порив и зов. Съществува обаче и друга гледна точка към единицата, индиректна, асоциативна, многопластова, в известен смисъл езотерична, даже магическа, която ми се иска да споделя.

Единицата всъщност е следствие от десет ( 1+0 =1). Тя, оказва се, съдържа в себе си цял един завършен цикъл с всичкото му многообразие от енергии, хармонични, дисхармонични или в полутон (1+2+3+4 = 10). Не само огън, който съответства на едно, а всички елементи се съдържат в десятката – и вода, и въздух, и земя, с тази разлика, че не са в есенциално състояние, а смесени, при това в съвършен синтез.

Като в златото, което алхимиците означават именно с 10, защото събира всички елементи в едно. Прочетена през ключалката на "0", единицата вече не е първо стъпало, а следващо, но такова, което съдържа потенциала да породи цяло едно ново ниво.

През 2017-а всеки от нас и всички заедно, събрани в едно, ще сме на ход. Ще имаме шанс да извисим глас, да се проявим, да заявим в пространството своята воля, да оградим нова територия, да поемем инициатива, да проявим талант.

Но може и да не го направим - може да се въздържим, да се изплашим, да се примирим, да замълчим. Единицата ще помага на смелите, но само риск и съзнание за талант няма да са достатъчни. За да се роди от зърното плод, да се превърне солта в злато, да се задвижат алхимичните процеси на съзидание Пространството ще изисква реакция с просветление, чийто единствен катализатор е познанието за 10.

През 2017-та всеки от нас може да е магьосник и да твори чудеса, но също като Магьосника в картите ТАРО условието ще е да е добронамерен и да познава добре и четирите елемента – огън, въздух, земя и вода. Дори едно0единствено асо да е обърнато, към един от елементите да имаме грешен подход, ще сме на крачка от провал, уви!

Ставайте рано, огнени петли!

Всички, родени в годините 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005 са деца на Огнения петел. Даже и да не вярвате в символиката на китайския календар, много скоро, още след 28 януари, когато милиард и половина китайци посрещнат новия годишен тотем, по законите на синхроничността и ние тук в "далечна" Европа съвсем естествено ще закукуригаме с новата енергийна вълна.

Петелът, както знаем, е себично животно, наперено, преизпълнено със себе си, самоуверено в действията си, вдъхновено от личния си верен тон. Същевременно обаче, даже и да демонстрира заложби, да иска да го забележат, да се прави на артист, с риск да прекали, петелът съвсем не е себедостатъчен.

Той е вестоносец, пропагандатор, агитатор, затова не може да е сам. Има нужда от другите, за да ги призове, за да въдворява ред, за да му вярват и да го следват.

Петелът става рано и се обръща на Изток, за да посрещне зората и да приветства Слънцето. Така и ние като него ще е добре да се будим по тъмно, да поддържаме бодър духа си и всеки ден да посрещаме изгрева с надежда. За да сме в пълна хармония с енергетиката на годината, ще е нужно още нещо – да се осмеляваме ясно и силно да заявим себе си, желанията, стремежите, мечтите си дори.

Тази година ще е важно здравата да поработим с гласа си, независимо дали ще пеем, рецитираме или ще говорим по телефона, именно речта ще е нашият най-важен инструмент. Ясният открит звук, умелият изказ, ораторското майсторство, чуждият език, четливото писмо, посланието, втъкано в песен - всичко това ще са основни средства за постигане на търсен ефект и жадуван резултат.

Даже да не се мислим за герои, да не виждаме в себе си спасител на света, да не се считаме за призвани и необикновени, а просто искаме да вървим напред, можем да го направим и ще успеем, ако последваме призива на Огнения петел. И тогава, ако сме на прав път, ако действията са ни по съдба, със сигурност няма да сме сами, някой от множеството ще ни помогне, ще ни подаде ръка да станем и да се изявим.

Звезден потенциал: 2017-а - година на големите надежди

Чашата е наполовина пълна или наполовина празна? Това ще е годишният въпрос. Светът буквално ще се цепи на две мнения и ще е изключително трудно да се построи мост между тях. Крайните позиции изключително ще засегнат отношенията между хората, ще влияят върху формите и средствата за комуникация, ще представят различни гледни точки, но и ще формират нов морал.

Усложняващ фактор ще са разлюляните везни в самите нас. Чувството за нестабилност и несигурност ще ни натиска в едната или другата страна, ще променяме мнение, ще преместваме позиции, ще търсим начини да защитим стратегията си, да я обясним, но и ще нападаме чуждото становище, след което може и да размисляме и плахо да се присламчваме към другата страна.

Водеща мотивация за годината обаче ще е надеждата, възможността за промяна, за разширение сферата на действие, за включване на повече хора в нашето дело, за създаване на по-голям екип.

Генералният поглед ще е фокусиран на Изток към изгрева, в бъдещето, в переспективата, не в миналото и ретроспекцията, както беше до сега

Ще ни се иска до прогнозираме, да предвиждаме, да изграждаме визии за години напред и при това отчетливо да планираме своето място в тях.

И факт е, че ще сме бомбандирани от смели идеи, ще се чувстваме емоционално свързани и с най-романтичните си мечти, ще имаме убеждението, че притежаваме воля е смелост да ги реализираме, дори да се наложи да къртим канари или да полетим. Естествено, че всяко подобно въвличане и в най-иновационното дело неминуемо ще доведе до резултат, само че какъв и доколко всъщност ще е предсказуем и предвидим – това ще важен въпрос!

Да, промяната е неизбежна, се подчертава с удивителна в годишния хороскоп. Ако не проявим достатъчна активност или не ни е ясно накъде всъщност вървим, резултатът може доста да ни изненада, да се окаже, че не е това, което сме си пожелали и отново да се окажем в изходна позиция и с още по-объркана глава.

Годишният залог за успех ще бъде разбирането, че е нездравословно да изразим мнение, без да изслушаме другата страна, че е безсмислено да сме пропагандатори на идеи, които няма кой да последва и сподели,че няма как да сме новатори, ако не сме вникнали в старото, което е зад гърба, че е невъзможно да се разширяваме, ако не умеем да работим в екип.

Тази година ще трябва да се научим да опознаваме другата страна, да изследваме непознатата пълнота или неизвестното нищо, да погледнем от различна, може и странна за нас гледна точка, да разберем мотивацията на другите и да чуем чуждите слова.

Ако се заинатим и се консервираме в нашата си позиция, тогава промяната, идваща от другите, е възможно да ни залее, но заедно с чистата вода помията ще е смесена със стари връзки, скрити страхове, тайни сценарии, интриги, опити за реваншизъм, които ще целят едно единствено нещо – да ни променят, но по трудния начин.

Особено значима ще е 2017-а за личните отношения, които ще са подложени на големи изпитания, ще търпят оценка, преостойностяване, ще се мерят с нов морален аршин и в крайна сметка и те ще се променят. Годината ще е изключително ползотворна за установяване на нови приятелски и любовни връзки, за намиране на съмишленици и подкрепа за по-далечна общественополезна цел.

Възможни са награди, поощрения, проява на открита взаимност, пораждане на честно и истинско партньорство за дългия път. Хармонията във взаимоотношенията обаче ще се установи и даже занули единствено, ако ясно открием своето място във връзката или по-големия колектив.

Тогава и парите и късметът ще са ни в кърпа вързани, и то не само за един път.

Пожелавам ви през Новата година Огненият петел да ви пробужда, да посрещате зората с надежда и с ясен глас да намирате най-верния тон!

Източник: missis.bg