Горан Брегович идва за фест във Велинград

  • Сподели:
Горан Брегович идва за фест във Велинград

ARTE Feastival e името на мащабен тридневен празник, много повече от фестивал, който ще се проведе за първи път на 20, 21 и 22 август във Велинград и за който специално у нас идва юголегендата Горан Брегович. Първокласна музикална програма, комедийни стенд-ъп спектакли, демонстрации на звездни шеф готвачи на живо, младежка сцена, приключенски парк, арт зона, пазар на био производители и вълнуващ избор от забавления за цялото семейство на четири сцени, осем зони, за три дни, по 20 часа на ден!

Атрактивният микс от музикални жанрове на Music Stage е еклектичен – участие на фестивала във Велинград са потвърдили световни имена като Dubioza Kolektiv, Morcheeba, Roger Sanchez, Sandy Rivera, Mahmut Orhan, Dub Pistols, Djaikovski, De-Phazz. A Контрол, Деси Добрева, Диан Соло иКерана и Космонавтите са участниците на главната сцена от българска страна.

Младежката сцена –Young Power Stage, е с водещ Ballan и богата музикална програма - Виктория Георгиева, Михаела Филева, 100 Кила, Михаела Маринова, DARA, Павел и Венци Венц, Скандау и още. Освен музикалната програма за младата публика на фестивала са планирани: състезателни игри по отбори, фокусници, арт занимания, работилници, танцови занимания, магическо училище, както и образователни игри, научни класове, химически експерименти, програмиране на роботи и още много активности за любопитните младежи.

Амбициите на организаторите са да надградят чисто музикалното преживяване като предложат на публиката и ненадмината селекция от забавления за цялото семейство и интензивни фестивални емоции. С пъстрата си програма с продължителност минимум 20 часа във всеки един от фестивалните дни, ARTE Feastival дава сериозна заявка, че България е готова за истинска, съвременна фестивална култура. Стефан Еленков ot Fest Team допълва: ARTE Feastival е много повече от фестивал, това е събитие за съпреживяване, с приятели или със семейството си, пиршество за всеки вкус. Сред нашите цели е той да се превърне в традиционна лятна дестинация не само за българската, но и за чуждата публика. 2021 е само началото!“

На първата по рода си фестивална комедийна сцена Comedy & Cinema Club в България ще се качат майсторите на комедията Кръстьо Лафазанов, Михаил Билалов, Георги Мамалев, Тончо Токмакчиев, Камен Воденичаров, Кючуков комеди шоу, Димитър Иванов-Капитана, Веселина Бабаджанкова, V for Venеtta, Стефания Колева, Богдана Трифонова и Здрава Каменова и куп други артисти, които ще разтърсят сцената и гарантирано ще оставят усмивки на лицата на публиката за дълго.

В арт зоната ще се включат графити артисти, художници и скулптори, а публиката ще може да се участва с лично творчество в арт активностите.  

Гурме гурута превземат кулинарната сцена на ARTE Feastival. Божана Кацарова, Биляна Йотовска, Джун и Рене Йошида, Стоян и Лора от Бон Апети, Бояна Рачева и Борис Тасев, Таньо Шишков, Елица Котева, Реджи Бадев, Светлана Илиева, не само ще се развихрят на –Chef’s Stage, но и ще дадат шанс на гостите на фестивала да се включат в приготвянето на хранатаи кулинарните състезания.

Осемте зони на ARTE Feastival са разположени върху повече от три хектара площ, а туристическият град предлага многобройни възможности за настаняване за посетителите – от петзвездни хотели до къмпинг локация, предвидена за фестивала.

Pool Stage е зоната за танци, лежерно разпускане, коктейли, сапунени мехури и музика, селектирана от топ имената DJ Sandy Rivera, DJ Mahmut Orhan и DJ Roger Sanchez.

А специален гост на тридневния празник е Imad Magician – илюзионистът от Мароко, с повече от три и половина милиона последователи в социалните мрежи.

Пилотното издание на фестивала е с толкова наситена и разнообразна програма, че хора от всяка възраст и интереси да могат да станат част от създаването на нещо ново и наистина специално в спа столицата на Балканите Велинград.