Готови ли сте да посрещнете собствените си очаквания?

  • Сподели:
Готови ли сте да посрещнете собствените си очаквания?

Много често се случва така, че имаме очаквания от живота, които не сме готови да посрещнем. Какво означава това? Ако възнамерявате да привлечете към себе си нова, хармонична връзка, но не сте готови самите вие да бъдете по-хармонични и приемащи, то няма как тя да се появи във вашата реалност.

Може би ще попитате защо? Защото на първо място е необходимо да променим нашия вътрешен свят, за да видим каквато и да било промяна във външния.

"Бъдете промяната, която искате да видите в света". Махатма Ганди не е казал това без причина. Всичко започва и свършва с нашия вътрешен свят, където се зараждат нашите мисли, превръщащи се в емоции, които водят до действия и резултати в материалната действителност. Дотолкова сме свикнали да се отразяваме във външните обекти, че сме забравили изцяло, че можем да се обърнем навътре в себе си и да видим какво се крие там.

Какви са мислите ви в момента? Повтаряте ли едни и същи модели, които водят до задънена улица? Което означава едни и същи преживявани всеки ден. Ако отговорът е "Да", то тогава определено е нужно да преразгледате какви мисли точно излъчвате към Вселената, тъй като голяма част от тях стават реалност в даден момент.

Имате ли ясна идея, за това какво бихте правили с всичките средства, които изисквате от Вселената? Ако имате и вложите необходимата енергия в процеса на материализиране, то ще ги получите. Това е сигурно. Но ако не сте сигурни и не знаете точно за какво ще използвате тези средства, те най-вероятно ще си останат в сферата на мечтите.

Преди години, за мен беше най-лесно да работя със здравето си и физическото си тяло, в процеса на материализиране на желанията ми. Възстановяването на физическата ни същност зависи изцяло от нас.

Не бях способен да вървя и не можех да движа десния си крак и да го сгъвам в коляното. Фокусирах вниманието си върху визуализирането на това как катеря един точно определен, труден и техничен скален маршрут (скалното катерене и до ден днешен си остава един от любимите ми спортове). Вложих много упражнения и тренировки в процеса. Бавно. Стъпка по стъпка. Толкова, колкото тялото ми позволяваше. Около година и половина по-късно, висях накрая на въжето, викайки от радост след успешното изкачване.

Всичко, което се иска от нас е търпение и вяра. Фокусиране и постоянство. Доста сходен е процесът на материализирането на пари, интимни връзки, работа и т.н. Разликата при последните е, че вече зависят от някои други елементи от света около нас. Вече не е само физическото ни тяло. Сега то се е превърнало в тялото на Вселената, от което сме неизменна част.

Отделете няколко мига от всекидневието си, за да останете сами и да погледнете навътре в себе си. Ще се изненадате от това, което се случва там…

Автор: Георги Жеков / Drugata realnost