Говорете си по-често и по-дълго на езика на целувките

  • Сподели:
Говорете си по-често и по-дълго на езика на целувките

Страстта е чист стремеж за притежание. Истинската любов се състои точно в преобразуването на желанието за притежаване в желание за отдаване. –  Октавио Пас

Целувката е супер сладък начин за отдаване. Освен израз на истинска любов, целувката има още няколко „магически“ способности. Ето някои от тях:

– Целувката намалява тревожността и спира „бъртвежа на съзнанието“. Докато се целуваме с любимия/любимата, ние преживяваме мигове, в които съзнанието ни е свободно от ненужни мисли. Ние сме тук и сега и се наслаждаваме на непосредственото преживяване.

– Целувката увеличава нивата на окситоцин – хормон, който предизвиква чувство на спокойствие у нас.

– Целувката променя биохимията ни: докато се целуваме в организмът се отделят ендорфини, чиито ефект според изследователите е 200 пъти по-силен от ефекта при приема на морфин. Затова целувката с буквално ни омайва.

– Ако се отдадете на страстна френска целувка в продължение на една минута, ще изгорите 26 калории. Целувайте се цял час, и спокойно можете да пропуснете фитнеса. Ще изгорите 1,560 калории.

– Целувките оказват ефект върху здравето ни – действат подмладяващо на кожата, стимулират кръвообращението, спомагат за здравината на зъбите и дори облекчават главоболието.

Имате ли нужда от още аргументи, за да целуваме повече?!

Разбира се, едва ли някой от нас си казва "Хайде да се целуваме, защото, знаеш ли, разбрах че…" От друга страна, тези факти само могат да ни вдъхновят за повече целувки. Забелязали ли сте как младите двойки се целуват повече и по-често?. Докато, ние, възрастните пък с времето започваме да пренебрегваме този източник на наслада.

Ако леко забавим темпото и отделим малко повече време за целувки, ще имаме възможност да разпалим онази младежка страст и да освежим отношенията си с партньора. Тогава и съществената част ще е много по-чувствена и емоционално наситена. Всички знаем за ползите от любовната игра, а целувките са неразделна част от нея.

Още един факт: нашата кожа е най-големия орган в човешкото тяло и ни предоставя възможност страстно да изследваме любимия/любимата, да опознаем всяка частичка от неговото/нейното тяло.

Необходимо ни е само малко повече време, желание и много много целувки, за да изразим чувствено любовта си към другия.

"Ако целувката е езика на любовта, то искам цяла вечер да говорим."

Има десетки видове целувки и начини, по които можем да се целуваме. Принципно няма правилен и грешен начин, нито има магически начин, който да накара партньорът ни да "полудее". "Тайната" се крие в личните предпочитания. Колкото по-добре познаваме партньора си, толкова повече наслада можем да му/й доставим.

Най-голямата препоръка за овладяване на "тайната" на сладострастните целувки е "Познавай партньора си".

Има два основни начина за опознаване:

Единият е да изследваме любимите места и начини за целуване и заедно да преживеем тръпката от изследване на неизвестното. Някои твърдят, че с времето любовта се трансформира в привързаност и уважение. Не е задължително и, за щастие, около нас има повече от достатъчно изключения.  Любовта е глагол и в този смисъл от нас зависи да я подхранваме чрез постоянно взаимно опознаване, което може да продължи безкрай.

Другият начин е партньорът ни да ни разкрие любимите му места и начини. За да не се превърне инициативата в скучна лекция, най-добре е другият да ни показва къде и как обича да бъде целуван върху нас самите, а след това да си сменим ролите.

Това сладострастно упражнение ще задълбочи представата за предпочитанията на партньора и ще можем да го даряваме с повече целуваща наслада.

Целувките са нежен начин за разпалване на взаимната страст и подхранване на взаимното щастие. Като добавим и ползите от тях, не ми остава нищо друго освен да ви пожелая изобилие от страстни моменти, наситени с дъжд от изпепеляващи и сладострастни целувки!

Целувките не са запазена марка на влюбените. Те са за всички, които желаят да живеят по-щастливо. Затова горещо ви препоръчвам да използвате богатия език на целувките.

Как да говорим този нежен език?

След като реших да проуча повече въпроса за целувките, се натъкнах на факта, че чрез тях можем да си предаваме чувствени послания без думи.

Ето какво "казват" различните целувки:

1. С целувка по устните казваме:

– Обичам те и те чувствам много близък/близка.
Ако това е първата целувка, то тя е израз на желание за задълбочаване на отношенията. Също така може да бъде израз на приятелски взаимоотношения.

2. С целувка по ъгълчето на устата правим предложение:

– Не съм сигурен, че искаш да сме повече от приятели, но аз съм готов/а да опитаме.

Между интимни партньори е послание за "скъсяване на дистанцията" в момента.

3. С целувка по ръката казваме колко се възхищаваме от партньора и показваме, че го/я уважаваме като личност.

4. С целувка по челото или главата казваме колко сме загрижени за другия. Наричат я още "бащинска целувка". Когато мъжът целува жената по челото, означава че е загрижен за нея и я подкрепя. Също така тази целувка е израз на благословия.

5. С целувка по ухото казваме на партньора, че сме готови да се впуснем в любовна игра.

6. С целувка по окото казваме на партньора каква нежност и чисти чувства изпитваме към него/нея. С думи би могла да се преведе като "Ти си моето нежно момиче/момче."

7. Целувката със затворени очи казва на партньора:

– Потапям се изцяло в твоите целувки.

8. Целувката със отворени очи казва:

– Не мога да ти се наситя.

9. Целувка по нослето означава:

– Ти си толкова сладка/сладък. Направо ще те изям!

10. С целувка по врата показваме желание за нещо повече от целувки. Буквално означава:

– Искам те сега!

Да се изразяваш без думи е вълнуващо, секси, разпалващо.

Споделете с вашия партньор коя целувка какво казва и се наслаждавайте на чувствено общуване без думи. Дайте израз на емоциите и чувствата. Нека разумът да отстъпи и да отворим място за повече наслада.

Накрая бих искал да ви задам един въпрос:

– Знаете ли защо затваряме очите си когато спим, когато мечтаем, когато се молим, когато се целуваме, когато се любим?

Още от Цветан Иванов може да прочетете на Shtastieto.com.

Снимка: wallpaperup.com