Хората са като цветята

  • Сподели:
Хората са като цветята

Хората късат цветя, които слагат във ваза, за да им се радват. Правят го, защото харесват цветята, но не осъзнават, че ги нараняват. Искат да ги запазят само за себе си, защото са много красиви.

По подобен начин постъпват и с отношенията помежду си. Нараняват се, ограничават се и си причиняват болка. Причината е, че са склонни да казват на някого какво и как да прави. С една дума – как да живее живота си. По този начин човекът до тях се променя. Спира да бъде същото ароматно цвете.

Хората са като цветята. Имат нужда от грижа, за да цъфтят. Затова поливайте и давайте светлина на всички, които са важни за вас. Сложите ли ги във ваза, за да им се радвате само вие – изсъхват.

Непростимо е да се поставят, каквито и да било ограничения. Давайте свобода на хората, които обичате. Пуснете ги да бъдат на местата, където цъфтят. Така те ще започнат да ухаят специално за вас. Ще усещате хубавия им аромат, където и да сте.

Не сме толкова велики, за да притежаваме и ограничаваме някого. Нямаме право да определяме мястото на никого. Било то на човек или просто на едно красиво цвете. Всеки трябва да се стреми да бъде там, където цъфти, а не където увяхва.