Има ли любовта дефиниция?

  • Сподели:
Има ли любовта дефиниция?

След много време, прекарано в размисли и личен опит, най-накрая успях да дам дефиниция за любовта и да разкрия тайната за нейната вечност и издръжливост. Оказа се, че истината е съвсем проста, но и много трудна за осъществяване от двойките.

Любовта е взаимна грижа за душата, сърцето, мечтите, чувствата, разумът, тялото и за съвместния ни път заедно.

Любовта е искреност, вярност, щастие и упорита работа. Любовта е да съумееш да поставиш нуждите на другия наравно с твоите. Любовта е хубави моменти, но и трудни, търсене на решения заедно. Любовта е сплотеност, но понякога и обида и болка. Любовта е уважение и страст. Любовта е приемане и отдаване. Страх и сигурност. Стабилност и дом. Разбиране и подкрепа.

Любовта е свобода и доверие. Любовта е да намериш себе си в другия, но и да се откроявате един от друг.

Любовта е в мисълта за другия, в желанието да бъдем по-добри, един за друг и един към друг. Любовта е като опиат, прави света по-хубав, забелязваш неща, които преди не си и поглеждал, правиш неща, за които до преди си казвал „никога”, стомахът ти е свит, а устните ти не спират да си тананикат някаква мелодия.

Любовта се крие дори в дребните жестове, които проявявате един към друг.

Любовта се крие в единственото желание да бъдеш с един човек, който да виждаш първи сутрин и последен вечер. Любовта е да не забравяш, а да помниш, любовта е да оставаш, да опитваш, да обичаш с цялото си същество, човечност и топлина, които имаш.

Любовта не може да остане незабелязана.

Тя се чете в начина, по който гледате един към друг, в думите, които си казвате, в нещата, които правите заедно, в докосването на ръцете, в усмивката на устните, дори и във въздуха, който дишате. Толкова прости неща и все пак, като че ли за нас си остават все така трудни и недостижими. Може би, защото ни е страх от нараняване, а може би, защото ни е страх, че накрая няма да можем да различим къде започваме ние и къде свършва собственото ни аз.

Кой знае, може би някой ден ще разберем и ще се отръскаме от всички рамки и страхове и може би ще се научим да обичаме истински и връзките ни ще бъдат по-пълноценни и дълготрайни.

Автор: Мария Досева / Myvelikoturnovo.com