Испания с по-строги правила и глоби относно туризма

  • Сподели:
Испания с по-строги правила и глоби относно туризма

Британските туристи ще бъдат глобени с 645 паунда за ходене по нужда в испанското море или непосредствено близо до плажната ивица, според новите разпоредби.

Испания заяви, че ще започне да глобява стотици хора за уриниране в морето. На санкция подлежат посетителите, които: играят с бухалка или топка; опитват да резервират мястото си на плажа с хавлията си; носят барбекю; не почистват отпадъците си; мъжете, които се движат голи до кръста по плажната алея; нудисти.

Общинският съвет определи публичното уриниране като ''незначително нарушение'' и ''нарушение на хигиенните и санитарните разпоредби''. За да се облекчат нуждите на всички плажуващи през летния сезон, градските власти планират да инсталират обществени тоалетни на плажовете. 

Другите мерки са спрямо алкохола.

Майорка и Ибиса обявиха по-рано през годината, че летовниците ще бъдат ограничени само до шест питиета на ден (три на обяд и три на вечеря) по време на своята ол инклузив почивка.

През януари правителството на Балеарските острови забрани продажбата на алкохол в магазините между 21:30 и 8 часа сутринта, както и обиколките в баровете, офертите за напитки ''две за една'' и щастливите часове на определени места в Магалуф, Ел Аренал и Плая де Палма в Майорка и Сант Антони де Портмани в Ибиса.

Новият закон, който засяга някои хотели на Балеарските острови, означава, че туристите са принудени да плащат допълнително, ако искат повече от три безплатни алкохолни питиета на обяд или вечеря. 

Туристическата индустрия в Испания се опитва да изчисти репутацията си на парти столица на Европа, привличайки непропорционално много британци.

Коста дел Сол обяви през май, че ще потуши скандалните ергенски партита и заяви, че обмисля инсталирането на монитори за шум в хотелските стаи.

Малага е начело, след като хотелиери и местни жители се оплакаха, че им е писнало от ''пиянски туризъм'' в историческия град. Те бяха особено разгневени от големите групи мъже и жени, които се обличат в ''безобразни костюми'', носещи фалически символи.

Броят на момичешките и ергенските партита нарасна през последните няколко месеца след облекчаването на ограниченията за коронавирус и възраждането на туризма.