Ив Джобс - звезда в конния спорт, студент и модна икона

  • Сподели:
Ив Джобс - звезда в конния спорт, студент и модна икона

Ив Джобс, 24-годишната най-малка дъщеря на покойния основател на Apple Стив Джобс, е блестяща звезда.

Тя е една от най-добрите млади жокеи в света, студентка в Станфорд и успешен модел в нова кампания на Glossier. И по нищо не прилича на баща си.

Ив може да е дъщеря на основателя на една от най-богатите компании в света, но нейният успех не се дължи на парите на баща ѝ.

За начало тя е един от най-добрите жокеи в света. Според Horse Sport Ив е класирана на пето място от 1000 ездачи под 25 години.

Един от най-големите ѝ успехи дойде точно преди пандемията на Панамериканските игри през 2019 г. в Лима, Перу, когато тя помогна на отбора на САЩ да спечели бронзов медал и завърши на четвърто място индивидуално.

''Лично за мен, едно от най-големите ми постижения до момента бе постигането на чист резултат в първия отборен кръг в Лима'', каза Джобс пред World of Showjumping. ''Надявам се да продължа да напредвам с отбора на САЩ. Разбира се, да мога да се състезавам на Олимпийските игри и Световните игри по конен спорт би било мечта.''

Междувременно Ив е отличен ученик. Тя успя да бъде приета в бакалавърска степен в едно от най-трудните за влизане училища, Станфордския университет, където в момента е записана с випуск 2021.

В последно време Джобс нашумя като модел, появявайки се в кампанията на Glossier's Holiday заедно със звездата от ''Euphoria'' Сидни Суини и Наоми Смолс от ''Drag Race от RuPaul''. Всички снимки на Ив, използвани в кампанията, са автопортрети, според W Magazine.

Без наследство
Когато Стив Джобс почина, имуществото му  бе оценено на 7 милиарда долара, което включваше близо 5 милиарда долара в акции на Disney, а не в Apple, според Forbes. 

Днес майката на Ив Лорън Пауъл Джобс е 35-ата най-богата жена в света с нетна стойност от 27,5 милиарда долара, но тя няма да предаде наследството, което е получила от Стив, на децата си.

''Не се интересувам от наследени богатства и децата ми знаят това'', сподели тя пред The ​​New York Times през февруари 2020 г. ''Стив не се интересуваше от това. Ако живея достатъчно дълго, всичко свършва с мен. Не е правилно хората да натрупват огромно количество богатство, което се равнява на милиони други хора взети заедно. Няма нищо честно в това.''

Вместо да даде даром парите на Ив, Лорън има същия манталитет като милиардера на Amazon Макензи Скот и предпочита да дава солидна част от парите си за филантропия и благотворителност.

 

Разликите между Стив и дъщеря му са очевидни. Например Стив напусна колежа само след един семестър. Ив е студентка в Станфорд.

Но покойният основател и лидер несъмнено би се гордял с най-малката си дъщеря и знаем, че той имаше големи надежди за нея, преди да си отиде.

Джобс сподели пред Уолтър Айзъксън, автора на неговата бестселърова биография, че вижда Ив да управлява Apple един ден или дори да стане президент на Съединените щати.

''Тя има най-силната воля от всяко дете, което някога съм срещал.''

Невероятно е да знаеш колко добре се справя детето ти, въпреки че ти не си там, за да го отгледаш и да се радваш на успехите му. Още по-невероятно е да знаем, че това младо момиче е на път да бъде изключително успешна жена, дори и без обещанието за наследството на баща ѝ.