Изкуството на първата среща

  • Сподели:
Изкуството на първата среща

Наскоро получих следния въпрос от моя клиентка: "На първата ни среща май само се усмихвах и кимах. От време на време казвах по нещо, но говори предимно той. Дали ме е помислил за скучна и глупава?" Казах й - "Нищо подобно, скъпа. Помислил си е – ето най-после една жена, която ме разбира".

Първата среща е изкуство. Ето и някои тънкости, които ще ви помогнат да го овладеете:

Никога на първа среща не отнемайте на мъжа възможността да ви впечатли

Въпреки предразсъдъка, че жените говорят повече от мъжете, обратната ситуация е белег, че първата ви среща е минала много добре. Ролята на жената на нея е да проявява неподправен интерес към това, което й разказва мъжът и да му задава точните въпроси, за да може той да се разгърне и покаже.

Ако тезата ви се струва странна, припомнете си какво се случва в животинското царство. Мъжките животни обикновено са много по-пищни и красиви, оборудвани са от природата от "аксесоари" (рога, гриви, опашки, цветове), с които да привличат женските. Любовната игра често минава през това самците да се надуват, да демонстрират телата си или да се бият с останалите претенденти.

В мъжете е вродено в началото на връзката да се опитват да покажат кои са, какво могат и защо трябва да бъдат избрани. Те се чувстват добре, когато партньорката им ги оценява и им помага да се разгърнат. Затова оставете мъжете да говорят.

Помогнете му с качества си на добър комуникатор

Неловкото мълчание увеличава напрежението и намалява шансовете за втора среща. За целта не е зле да се поинтересувате по теми, от които мъжете се вълнуват – политика, спорт, коли, риболов… Понякога един въпрос за любимата марка кола може да е началото на искрено и непринудено общуване.

Ползата за вас е, че можете да си направите извод какъв човек стои срещу вас – дали удобството и практичността са по-важни за него от статуса и лукса или точно обратното, доколко е скромен или предпочита да се показва?

Разпознайте ценностите му и общувайте през тях

Добрите продавачи успяват бързо да "хванат" по реакциите на хората пред тях кои са техните ценности. Представете си, че мъж и жена отиват да купят кола за нея. Тогава продавачът твърде вероятно ще говори за техническите характеристики и за разхода на колата, обръщайки се към мъжа. Ще насочи вниманието на жената към цвета, дамаската и красотата на автомобила.

Ако искате да задържите и развиете вниманието на мъжа към себе си, се опитайте да разберете какво е важно за него и говорете на неговия език. Личностното израстване, увереността, развитието в кариерата, пътешествията, създаването на взаимоотношения, семейство и деца – кои са неговите теми?

Съвпадат ли неговите ценности с вашите? Ясно е, че ако той планира околосветска обиколка с колело, а вие се виждате в мечтите си бременна с детето му след няколко месеца, ценностите ви тотално се разминават.

Бъдете тактични във въпросите

Важно е да покажете интерес към партньора, но не и да оставите в него чувството, че го въртите на шиш и проявявате нездраво любопитство. Ако той няма желание за споделяне, не го притискайте, но и не поемайте изцяло инициативата.

Трети няма място на масата

Избягвайте откровения, свързани с предишни връзки, партньори, разочарования и драми. Не задавайте подобни въпроси и на мъжа. В крайна сметка всеки си има минало и благодарение на него е това, което е и стои на една маса с вас. Позволете на срещата да се разгърне, без в нея да се намесват емоции, идващи от предишни глави в живота.

Бъдете естествени и автентични

Препоръките за първа среща имат за цел да покачат увереността ви, че знаете как да се държите и да повишат шансовете ви за втора среща. Това обаче не означава да се правите на някакви, каквито не сте и да целите "оплитане в мрежите".

Замислете се дали си струва да се опитате да подмените същността си, за да ви харесва някой друг? Имайте предвид, че когато бягате от себе си и сте нечестни, другите също ви лъжат и си слагат маски. В края на краищата, така функционират вселенските закони.

Пожелавам ви от сърце следващата първа среща да ви отведе към връзката, за която мечтаете!