Jin Monic с нов сингъл и видео

  • Сподели:
Jin Monic с нов сингъл и видео

Black Beaches е третият сингъл на Jin Monic за тази година – баладичната композиция носи името нановото EP, в което са включени и излезлите по-рано No Matter и WYSIATI. Софийската инди рок група спази обещанието си ­– всяка песен в ЕР-то да се различава от останалите, а то вече е достъпно в стрийминг аудио платформите.

Със заглавното парче от мини албума си Black Beaches Jin Monic  навлизат в добре позната за тях територия – дълбоката, красива меланхолия. Деликатни китарни фигури върху синт подложки акомпанират на откровената, любовна лирика преди шумната кулминация в заключителната минута.

Въпреки че Black Beaches не е нова композиция за част от феновете на Jin Monic, които са го слушали в изпълнения на живо, сега те за пръв път ще я чуят в този аранжимент, подготвен заедно с Михаил Русев, който влиза в ролята на ко-продуцент, отговарящ за записа и звука. Смесването е дело на Янко Генов, а мастерирането отново е поверено на опитния Joe LaPorta(David Bowie, The Weeknd, The Killers, Foo Fighters).

Подобно на предишните два сингъла на бандата, звукът отново е съпроводен с подобаваща визия. Black Beaches идва със стилно минималистично видео, като този път персонажът в центъра на обектива е моделът и световен шампион по художествена гимнастика Ели Бинева. Режисьор на видеото е Васил Германов, а оператор – Димитър Тенев. 

Jin Monic са: Николай Иванов, вокали; Ивайло Василев, китара; Боян Дечев, китара; Джокич Стефанов, бас китара; Георги Иванов, барабани.