Как да изживеем 2015 г. без да съжаляваме за нищо

  • Сподели:
Как да изживеем 2015 г. без да съжаляваме за нищо

Нека ви разсея за момент и да ви дам една тема за размисъл. 2014 си заминава, скоро стават 8 години откакто много близка моя приятелка почина. Мисля си за последния разговор, който имах с нея. С мек и слаб глас тя ми каза, че единственото нещо, за което съжалява е, че не се е радвала на всяка година от живота си със същата страст, с която се е наслаждавала на последните 2 години от живота си, след като й поставиха диагноза рак в последен стадий. "Аз постигнах толкова много напоследък", ми каза тя. "Само ако знаех щях да започна много по-рано."

Оттогава нейните думи постоянно отекват в моето съзнание. И днес се надявам, че ще помогна на вас да си промените перспективата, от която гледате на живота.
Както Кърт Вонегът казва: "От всички думи на хората и мишките най-тъжните са: "Можеше да бъде."

И така в навечерието на 2015 трябва да осъзнаете, че имате безценна възможност! Забравете за миналата година. Забравете възрастта си, какво е можело или трябвало да бъде. Новата година настъпва с пълна скорост… и днес е първият ден от остатъка на вашия живот. И в края на живота ви не допускайте да има извинения, обяснения и съжаления.

Ето пет страхотни идеи, които да ви отведат до 31 декември 2015 с усмивка на лице и чувство на удовлетвореност…

1. Бъдете водача на собственото си пътуване.
Има твърде много кадърни и хубави хора, които не преследват мечтите и целите си, защото са допуснали страховете си или другите около тях да ги убедят да не го правят. Те са се отказали, преди дори да са опитали и просто са се оставили течението на живота да ги носи. Изберете да бъдете по-силни от това. Изберете да плувате срещу течението, когато се налага. Изберете да правите онези неща в живота, които ви дават мощен вътрешен стимул. Оставете други да си живуркат малкия живот. Оставете другите да спорят и да се карат за дребни и незначителни неща. Нека другите да хленчат за малките драскотини. Нека другите оставят бъдещето и съдбата си в чужди ръце. Но не и вие.

2. Поемайте премерени рискове.
Няма извинение да бъдете аматьор завинаги. Животът е кратък. Много бързо наближава денят, в който да останете в покой и на спокойствие в гнездото си ще бъде много по-пагубно от риска да се опитате да полетите. Летете! Разперете крила. Започнете сега. Колко жалко би било за вас да остареете, преди да сте видели красотата и силата на пълния ви потенциал.

3. Мислете, че можете.
Ако нещо не ви предизвиква, няма да ви промени. А промяната отглежда развитието и израстването у човек. Така че, когато целта изглежда голяма, а планът изглежда труден, просто започнете, борете се за известно време и скоро следващото нещо, което трябва да направите ще изглежда възможно. Стъпка по стъпка можете да преминете през всичко – това е истината и вие трябва да повярвате в нея. И накрая вие ще успеете, защото сте достатъчно луди, за да повярвате, че можете.

4. Споделете любовта си открито и искрено с онези, които обичате.
В живота неизбежно става така, че губиш любими хора. Трябва да разберете, че независимо колко време прекарвате с някого или колко много цените човека, винаги ще ви се струва, че времето, което сте прекарали заедно не е било достатъчно. Недейте да научвате този урок по трудния начин. Изразявайте любовта си. Казвайте на хората онова, което имате нужда да им кажете. Недейте да бягате от големите и важните разговори, защото се чувствате странно или неудобно. Никога не знаете кога можете да загубите възможността си.

5. Кажете "довиждане", за да можете да кажете "здравей".
В живота сбогуванията са подарък. Когато определени хора се отдалечат от вас и определени възможности затворят вратите си за вас, няма нужда да се вкопчвате в тях и всеки ден да се молите нещата да станат отново каквито са били. Ако нещо се затвори за вас, приемете го като знак, че тези хора, обстоятелства и възможности просто не са част от плана за следващата стъпка в живота ви. Това е знак, че личното ви израстване има нужда от друг човек или от нещо повече и така животът прави място за това. Така че приемете с радост своите сбогувания, защото всяко "довиждане", което получавате, прави място за дори по-добро "здравей".

Автор: Марк Черноф, Marcandangel.com / "Мениджър Нюз"

Как да изживеем 2015 г. без да съжаляваме за нищо

Снимка: drmichellecleere.com