Как да накарате другите да мислят като вас?

  • Сподели:
Как да накарате другите да мислят като вас?

Като първо разберете те как мислят. Ако чувствате дистанция от другите хора, ако живеете повече в своя свят, ако мислите, че другите не ви разбират - то е време да накарате хората да мислят като вас.

Настройте вашите вълни и вашата антена към честотите на другите, за да разберете те как мислят и така да изразите свободно своите мисли. 

Как да го направите? Имайте предвид следното:

1. Хората мислят и действат според определени мотиви, нагласи и убеждения.

2. Повечето хора действат автоматизирано – често реагират на момента. Могат да кажат "не" сега, но това да не означава нищо (особено, ако имат склонност да гледат назад към миналото).

3. Трудно се задържат две противоречиви мисли (хем "да", хем "не" е невъзможно за дълго време) и хората взимат моментно решение според убежденията си.

4. Слушайте внимателно, когато хората говорят за себе си. Опознавайки ги добре, създавате връзка и изграждате доверие с тях.

5. Установете хармония като говорите и се вълнувате от интересите на другите. Важно е да установите синхрон с тона, скоростта и височината на гласа.

6. Винаги имайте в ума си случка, история, притча, виц, за да използвате, когато е уместно. По този начин създавате настроение и усмивка у другия; той ви чувства близък. Изненадвайте с положителни истории, без да бъдат разточително дълги.

7. Създайте синхрон с позата на другия, гледайте го очите, кимайте. Когато казвате "аха" не означава, че непременно се съгласявате, а по-скоро, че разбирате другия.

8. Нещо безценно – научете се да слушате. Другите остават с впечатление, че сте изключителен събеседник.

9. Бъдете щедри – на думи, на комплименти, на внимание, на дела. Давайте от себе си каквото и колкото можете, без да очаквате да получите в замяна.

10. Хората търсят сигурност. Изненадите на дълбоко психологическо ниво не са желани. Създавайте чувство за сигурност и спокойствие.

Още "тактики" за влияние върху другите – на тренинга "Основи на НЛП".