Как да повишиш своята вибрация и да осъществиш мечтите си

  • Сподели:
Как да повишиш своята вибрация и да осъществиш мечтите си

Всеки човек има определено ниво на вибрация, което зависи от начина, по който се чувства, от мислите и действията му.

Част от хората искат изобилие, любов и благоденствие в живота си, без да съзнават, че не могат да привлекат тези неща, докато са затънали в страх, апатия, тревожност, страдат от тежестта на обидата и чувството за вина.

Нужно тези ниско вибрационни състояния да бъдат изчистени, за да се проправи пътя към позитивните неща. Иначе всеки проблясък на нещо хубаво ще бъде отравян от тях.

Как да вдигнете вибрацията си? Ще ви предложа няколко решителни крачки към това. Те могат да променят живота ви, ако направите съзнателния избор да ги следвате и проявите упоритостта и последователността да ги извървите докрай.

Поемете отговорност

Спрете да смятате, че начинът, по който се чувствате, зависи от някой друг и да играете ролята на жертва. Това ще донесе драстични промени. Показва го ясно притчата за човека, който поискал от Господ да оправи несправедливостите по света – да спре войните, убийствата и всичко грозно.

Господ му казал, че ще го направи, но иска от него – обикновения човек, да се погрижи за собствената си къща – да бъде тя красива и семейството да живее щастливо.

Човекът се постарал – стегнал и боядисал къщата си, положил усилия да се разбира по-добре с жена си и децата. Заживели щастливи и доволни и той пак поискал от Господ да оправи несправедливостите по света.

Бог му казал: "Добре, но първо ти се погрижи за квартала, в който живееш". Съседите вече и без това питали мъжа как е успял да заживее толкова добре със семейството си в тази прекрасна къща, че той решил да ги научи и тях.

След време той повторил молбата си към Господ. Бог му обещал да я изпълни, ако той научи хората в целия град как да живеят по-добре. След като направили и това, човекът осъзнал, че няма нужда да моли Бог да оправя несправедливостите по света, защото всичко всъщност е в неговите ръце и в тези на себеподобните му.

Простете на себе си и на другите

Ако за нещо се чувствате виновни, се извинете и се опитайте да го поправите. Признайте, че така, както вие сте човек и грешите, така го правят и другите и проявете великодушие към тях като им простите. Така от вас ще падне тежък товар, защото прощавайки, вие всъщност спирате да съдите другите.

Обичайте себе си и живота си

Чували сте, че цветята растат по-добре и дават повече цветове, когато им се говорят хубави неща, нали? Правете го за себе си – вместо да мрънкате за неприятностите, търсете малките плюсове, скрити в тях. Коментирайте с близките и приятелите си само хубавите случки от деня. Така вие ги подхранвате със своята енергия и оставайки на тяхната вибрация, предизвиквате още подобни събития.

Мислете и правете добро за себе си и за другите

Грижете се за здравето на тялото и на психиката си. Спортувайте и се хранете с качествена и полезна храна и не допускайте мрачни мисли в главата си. Първата стъпка е да започнете да забелязвате негативните си мисловни нагласи.

После да ги преформулирате така, че да бъдат неутрални – т.е. да отразяват реалността, а не страховете или миналите ви спомени. Не това, което вече е било или може да се случи, а това, което е в действителност. Успеете ли да направите това, стъпката до позитивното мислене е малка.

Говорете добро за себе си и за другите

Това е особено важно, защото думите са енергия и веднъж изречени, те вече имат своето влияние. Пазете се от ситуации на клюки, сплетни и зловредни обсъждания. Те смъкват вибрацията ви и до голяма степен обезсмислят усилията да подобрите живота си.

Ако виждате нещо хубаво в някой – кажете го, ако виждате нещо лошо – погледнете пак от различен ъгъл или не коментирайте. Всеки от нас си има недостатъци, но предимствата са това, заради което се ценим и уважаваме.

Отправям ви едно предизвикателство – в рамките на един месец опитайте да говорите само хубави неща за всички и за себе си включително. Ако не виждате такова, просто замълчете, но в никакъв случай не си позволявайте да критикувате и обиждате. Когато изричате нещо лошо за някого, то стои в полето ви и се връща към вас.

Ако искате щастлив живот, започнете да го създавате както човека с хубавата къща, за който разказах в началото. Като повишите своята лична вибрация, хората, случките и събитията в живота ви ще се равняват по нея. Това мога да ви го гарантирам от личния си опит.