Как да разберете дали някой е вашата сродна душа

  • Сподели:
Как да разберете дали някой е вашата сродна душа

Като за начало зависи каква е личната ви представа за сродна душа.

Има хора, които се присмиват на концепцията, посочвайки статистика, че в момента на тази планета живеят приблизително 7,9 милиарда души (да не говорим за всички хора, които са живели и умрели от съществуването на човечеството и всички хора, които тепърва ще бъдат родени), така че е просто невъзможно да има един перфектен човек за вас - и, ако имаше, шансовете ви да го срещнете клонят към нула. След това има такива, които избират да отблъснат, отхвърлят статистическите шансове да срещнат сродната си душа и вярват с цялото си сърце, че тя съществува.

60 % от американците вярват в сродни души, според проучване на YouGov от 2021 г. сред 15 000 възрастни в САЩ. Въпреки че жените са по-склонни да вярват в сродни души, отколкото мъжете, остава фактът, че по-голямата част от хората вярват в сродните души.

Но какво все пак означава терминът "сродни душа"? И ако вярвате, че тя съществува, как да разберете дали някой е вашата сродна душа?

Какво е значението на "сродна душа"?

Идеята за сродните души датира от Древна Гърция, когато философът Платон пише за тях в сборника си от речи "Симпозиумът". Той написа, че сродните души "копнеят за другата си половина и затова ще се прегърнат един друг, сплитайки се заедно, искайки да растат заедно." Сократ (наставникът на Платон) също имал своя собствена версия за това какво са сродните души: "Любовта не е нито смъртна, нито безсмъртна, нито красива, нито грозна, тя е желанието да притежаваш това, което е красиво и човек не може да желае това, което вече притежава." 

Въпреки че и двете идеи са красиви и обнадеждаващи сами по себе си, важно е да осъзнаем, че тези мъже са живели и умрели преди хиляди години. Оттогава доста неща са се изменили, включително къде намираме любовта, очакванията за връзката ни и дори начина, по който обичаме.

Що се отнася до съвременното разбиране на понятието "сродна душа" вие може да я откриете в лицето на вашия партньор, приятел, роднина или дори кучето ви. Сродна душа е такъв, който ни е най-подподящ по темперамент.
Това е някой, който те разбира и има безусловна връзка между ума, тялото и духа.
Сродните души идват в живота ви, за да ви дадат нещо, от което се нуждаете в този момент, което може да дойде под формата на любов, урок, приятелство или нещо друго.
Без значение какъв е вашият житейски опит, шансът вече да сте изпитали поне една връзка, която чувствате, че е повлияла на живота ви по този начин, е голям.

Обърнете внимание обаче, че разглеждането на връзка, използвайки рамка за сродна душа, представлява нереалистични очаквания за връзката и такива хора ще са склонни да бъдат по-малко удовлетворени, когато мислят за конфликтите в техните взаимоотношения.

Вашата сродна душа е някой, който ви кара да искате да бъдете по-добър човек. Някой, който ви предизвиква. Някой, за когото ще правите разумни жертви, и някой, който ви кара да искате да положите необходимите усилия, за да имате здрава дългосрочна, трайна връзка. Хората обичат да вярват, че тяхната сродна душа е идеална, но идеалният не съществува в истинския живот.