Как да се държим на първа среща

  • Сподели:
Как да се държим на първа среща

Ето пет съвета към мъжете и жените как да се държат на първа среща.

За мъже:

1. Мястото

Безспорно то е от голямо значение. Трябва да изберете подходящо заведение - било то кафе или ресторант. Не е добра идеята да резервирате маса в прекалено шумна обстановка.

2. Разговорът

Ако познавате момичето, с което имате среща, от известно време - няма да имате особени проблеми при завързването на разговор, но ако не е така - проучете от общи познати и приятели за нейните интереси и хобита.

3. По дрехите посрещат, по ума изпращат

Е, никой не е казал, че трябва да бъдете в костюм и със стегната вратовръзка (освен ако резервацията не е в изискан ресторант и ситуацията не задължава по-официално облекло), но една измачкана и мръсна тениска определено не прави добро впечатление.

4. Маниерите

Колкото и архаично да звучи, на жените им доставя удоволствие, ако има кой да им отвори и задържи вратата. Жените забелязват дребните детайли.

А когато стане въпрос за външния им вид- наистина се чувстват прекрасно, когато получат комплимент за блузата, обеците или косата. Дори и да не сте модни експерти или абонирани за някое модно списание, един положителен коментар определено ще накара дамата да се почувства като истинска принцеса.

5. Краят

Независимо от мястото, на което сте завели нежната половинка, проявете желанието да я изпратите до вкъщи, особено ако действието се развива в късните часове на нощта. Ако тя откаже тактично, повикайте такси и се уверете, че се е прибрала без премеждия.

За жени:

1. Визията

За всички жени е от екзистенциално значение да изглеждат добре - от педикюра, през облеклото, та чак до последното кичурче перфектно подредена коса.

И все пак не бива да се изхвърляте с 10-сантиметрови токчета, ако не сте напълно убедени, че ще можете да се придвижите благополучно, независимо къде се намира мястото на срещата. Най-важното в случая е да се чувствате добре, за да изглеждате добре.

2. Усмивката

Тя неминуемо придава едно жизнерадостно настроение на духа и тялото, зарежда с позитивна енергия и подбужда приятни емоции както във вас самите, така и във всеки ваш събеседник.

Едно леко и ненатрапчиво червило в подходящ нюанс или просто бляскав балсам за устни придават пълнота и завършен вид на всяка една усмивка. Затова си сложете една от тези женски хитрини.

3. Ароматът

Цветни нотки, екзотични ухания, свежест на морски бриз - парфюмът поражда пъстри емоции в съзнанието ни с помощта на букет от аромати. Заложете на вашата предпочитана марка - уханието винаги подсказва за характера на даден човек.

И едно старо правило - всеизвестно е, че през зимния период са позволени по-тежки аромати, докато през летния сезон се залага на по-свежи и ненатрапчиви.

Но най-важното е да не смесвате няколко аромата наведнъж, защото в повечето случаи ефектът е неприятен.

Източник: citronada.net / Снимка: hercampus.com