Как да спазим новогодишните обещания

  • Сподели:
Как да спазим новогодишните обещания

С настъпването на новата година винаги има някаква магия. Надежда, че ще настъпи промяна за по-добро, поглед устремен в предстоящото, изпълнен с амбиции за повече щастие, просперитет и всевъзможни материални придобивки.

Много хора именно в този момент обръщат внимание на себе си и израстването си като личности, давайки си на глас или наум, обещание, че ще реализират промени, които са отлагали във времето. Как обаче наистина това да се случи, ето някои полезни идеи:

Обособете си джобен календар

В днешния дигитален свят, това може да е както ваш личен google календар, така и джобно тефтерче, разделено по дати. В него ще може да записвате направените малки стъпи всеки ден. За да постигнете голяма цел, се изискват многократни усилия. Не разчитайте на случайности.

Планирайте правилно

Календарът ще ви помогне да планирате ежедневието си така, че да ви остава време за поставената цел. Ако искате да спестявате, нанесете месечните разходи в него, за да разберете в кой момент е най-подходящо да отделите част от заплатата си.

Мотивирайте себе си

Ако сте си обещали да спрете да пушите, отразявайте прогреса си при намаляването на цигарите или броя дни без пушене. Така по-лесно ще може да отчетете прогреса си. Виждайки сами, че вървите в правилната посока, ще имате по-висока мотивация да продължите и да не се отказвате. Волята се гради с време, а времето изисква усилия.

Предприемете първата стъпка

Не разчитайте само на това, че сте изяли едно парче баница, за да ви се сбъдне забучения късмет – пари, апартамент или пътуване. Не разчитайте само на късмет. Превърнете късмета си в цел и действайте.

Една година е достатъчно време, за да постигнете, ако не изцяло, то поне да осъществите идеята си на 50%. В края на следващия декември, дори и да не сте успели да завършите постигнатото, ще имате достатъчно натрупан опит и сериозно поставено начало.