Как да укрепите своята връзка и да подсилите любовта

  • Сподели:
Как да укрепите своята връзка и да подсилите любовта

Има много важни правила, които задължително трябва да следваме, ако искаме да се чувстваме щастливи във връзката, в която се намираме, както и отново да възродим любовта. 

Контрол
Трябва ясно да осъзнаете, че в действителност водещата фигура в една връзка са и двамата участници в нея. Когато уважавате личното пространство и нуждите на другия, вие всъщност ще се радвате на една съвършена любов и връзка, в която цари единствено мир и хармония, но затова е нужно да забравите напълно за думата контрол.

Важно е партньорите да осъзнаят, че връзката е разделена на две основни части, създадени от два различни живота, което означава, че единственият контрол, който може да упражнявате е върху вашите нужди, желания, мечти и действия, защото това е вашата част от връзката, а животът на вашия партньор трябва да бъде контролиран, само и единствено от него самия, от никой друг човек.

Контролът напълно убива уважението и добрия тон в една връзка и бързо превръща тези отношения в една непрестанно бушуваща война.

Когато осъзнаете факта, че решенията относно изборът на действия в живота на другия не зависят от вас, тогава вие ще се почувствате свободни и щастливи с този човек. Контролът е само и единствено метод за оцеляване на слабия човек, който е изпълнен с най-различни страхове и съмнения.

Просто любов
Не е нужно да казваш, каквото и да е било, единственото, което трябва да направиш е да не спираш да практикуваш любовта и да се наслаждаваш на своите чувства. Обичайте и се радвайте на човека до вас.

Забравете за прекалено големите очаквания
Ако искате да изживеете една наистина съвършена любов, приемете човека до себе си, като отделен индивид. Човек, който притежава, както качества, така и недостатъци, човек който не е напълно идеален, но въпреки това вие намирате допирни точки с него. 

Скъсайте оковите
Може би най-правилният начин, по който бихме могли да разберем, дали човекът до нас ни обича, е като му дадем пълната свобода - без окови, без граници и с правото на избор, което или ще го отдалечи от нас или ще го доведе още по-близко.

Голям процент от влюбените двойки охладняват един към друг, именно защото започват да чувстват някакво задушаване, което се дължи на прекаленото вманиачаване на партньора им и отнемането на личното им пространство. 

Разговорът
Дайте си свобода излизайте поотделно, след което вечер седнете и поговорете за нещата и събитията, които сте преживели през изминалия ден. Говорете, защото разговорът е начин да се почувстваме близки, да споделим своите тревоги и усещания, както и начин да намерим решение заедно за всеки проблем. 

Изненада
Изненадата е един наистина мил начин, чрез който да извадиш на показ своите чувства, затова не се притеснявайте да вкарате малко живец и романтиката. Любовта е символ на загриженост и отдаденост, а какво по-хубаво от това да намериш най-съвършения и безплатен начин, чрез който да кажеш - ''Обичам те!''.

Пряк контакт
Потърсете близост със своята половинка, това може да е прегръдка, целувка, просто докосване, стремете се ежедневно да чувства, че искате да бъдете с него. Интимността и близостта са в основата на хармоничните отношения и винаги, когато те започнат да изчезват, директно в живота ни се настаняват купища семейни проблеми, кавги и много лошо настроение, защото нежността, допира до любимия човек и секса, са част от нещата, които в действителност ни правят истински щастливи.

Когато усещаме, че любимият човек ни желае, ние започваме да отделяме повече време за външния си вид, започваме да се чувстваме обичани и щастливи и това са малките моменти, които всъщност правят красива една връзка, а когато те липсват, ние започваме да живеем в една по-различна и настървена среда, в която все по-трудно успяваме да намерим общ език с човека до себе си, затова е важно винаги да търсим пряк контакт и интимност със своя партньор, ако искаме да възродим старите усещания и да се радваме на една хармонична и чиста любов.