Как Луната влияе върху живота на хората

  • Сподели:
Как Луната влияе върху живота на хората

Дали Слънцето, Луната и планетите наистина ни влияят, както твърдят астролозите? В изследването си, публикувано през 1960 година, американският учен д-р Ленард  от университета Дюк доказва пряката връзка между поведението на човека и Луната. Неговите открития съвпадат с отколешното схващане, че лудостта е свързана с Луната. Дълго време той изучава промените в малките електрически заряди, непрекъснато произвеждани от човешкото тяло. Докторът работи едновременно с душевноболни и с група здрави хора. Открива, че електрическият потенциал в тялото на всички участници в експеримента, се променя в съответствие с фазите на Луната. Най–големи са промените при пълнолуние и колкото по-болен е пациентът, толкова по-голяма е степента на промяната.

Така докторът успява да предскаже емоционалните промени при душевноболните пациенти и да потвърди, че пълнолунието понякога причинява кризи при хора, чието душевно равновесие вече е нарушено. “Въпреки различията си, всички ние сме електрически машини. Така енергийните запаси могат периодично да бъдат мобилизирани от универсални фактори, например от силите, криещи се в Луната, които влошават вече съществуващата лоша адаптация и конфликти”, смята докторът.

Ритмите на Луната оказват влияние и върху раждаемостта при хората. Още не са извършени достатъчно изследвания, за да достигнем до конкретни изводи, но е интересно да отбележим, че през 1938 година един японски учен изследва космическите фактори при 33 000 раждания. Той установява, че при пълнолуние и новолуние броят на ражданията е висок, докато 1-2 дни преди първата и последната четвърт на Луната е нисък. В доклад, публикуван през 1967 година, един американски гинеколог потвърждава тези открития, след като проучва най–малко половин милион раждания.

Датата на раждане на даден човек зависи, разбира се, от времето на зачатието, а то на свой ред зависи от времето на овулацията и освобождаването на яйцето от яйчника.

Психиатърът Йожен Йонас от Чехословакия е открил ясна връзка между времето на овулацията и Луната. Изследванията му показват, че всяка жена е в овулация именно през онази фаза на Луната, която е преобладавала по време на раждането й.  Йонас дори използва откритието си, за да представи на жените от Източна Европа нов и напълно естествен метод за предпазване от нежелателна бременност. Неговите карти, в които са посочени дните когато жената може да зачене, са ефикасни в 98 на 100 от случаите – точно колкото и противозачатъчните хапчета.

Това са само някои от научните изследвания, доказващи влиянието на космическите сили върху живота на Земята. Правени са и много други експерименти, от които е ясно, че Слънцето, Луната и планетите имат голямо въздействие върху нас и нашата околна среда, тоест основната теза на астролозите безспорно е научно обоснована.