Как става така, че връзките все се провалят - 6 причини

  • Сподели:
Как става така, че връзките все се провалят - 6 причини

Защо привличаме токсични мъже.

Вие сте умни, хубави и секси, с вас е приятно и леко да се общува и живее, обаче как става така, че връзките ви винаги се провалят?!

Как става така, че тези, които смятате за фантастични, все се оказват ултразле и си повтаряте, че не ви върви в любовта? Не сте глупави момичета, но някак съумявате да привличате мъже, които ви причиняват само тъга…

Ето няколко причини, поради които готините жени се превръщат в магнит за неприятности:

1. Вземате това, което е налично, а не търсите онова, което ви е нужно

Не казвам, че се хвърляте на първия срещнат, но на момчетата не са им нужни много усилия, за да ви накарат да се влюбите в тях.

Вече сте достатъчно зрели и развити личности, така че можете да се разбирате практически с всички мъже и това е проблем – заради вниманието и доброто отношение, което те ви оказват, сте снижили своите критерии.

Това е голяма грешка, която води до разочарования и мисълта "Как успях да се забъркам в това!"

2. Прекалено сте мили

Разбиращи, очарователни, винаги насреща – нямате нищо общо с недоволните истерички, с които си е имал работа. Приятелите му се възхищават как съумявате винаги да се усмихвате мило, когато той направи гаф и изпълнявате всичките му прищевки. Не забелязвате как лека полека ви се кава на главата и оправдавате отвратителното му поведение.

3. Вярвате, че сексът може да прерасне в нещо повече

Не виждате нищо лошо в малките любовни афери и интриги, сексът е добър, чудесен, но само до онзи момент, когато чуете "никой на никого и за нищо не е длъжен".

Липсва тръпка, липсва влюбеност от негова страна и ако вие усещате, че започвате да хлътвате и таите надежда, че връзката ви ще прерасне в нещо по-силно и по-дълбоко, може да останете много разочаровани. Така и не сте забелязали, че той го прави за една интересна нощ, за бройката.

4. Прекалено много се стараете

Няма нищо лошо в това да задълбочавате връзката си, но ако получавате адекватни чувства в замяна. Защото често жените страдат и се тормозят, че той приема отношенията ви за даденост. Когато обичате, е много по-приятно да давате, отколкото да получавате, но се уверете, че човекът е достоен за това.

5. Понякога мислите, че не сте достойни за любов

Осъзнавате, че сте умни, интересни и се харесвате на мъжете, но въпреки това някъде дълбоко във вас се заражда параноидната мисъл, че не сте достойна за голямата, истинската любов.

Минали нещастни връзки ви дърпат в блатото на съмненията и си давате ниска самооценка, не вярвате, че имате шанс да изживеете вълнуващи страсти като във филмите и книгите. Пораженческите настроения вземат връх и така въображаемото става реално.

6. Привличате един и същи тип мъже

Това е вариация на допускането на една и съща грешка. Защото, помислете, хората не са еднакви, а точно това предполагате и не си давате сметка, че всеки сменя модела на поведение, променя се, повишава стандартите си.

Докато не го осмислите, може да продължите да поддържате връзка със скучни, темерутести мъже, и никой не може да преобърне представите ви. Колкото по рано започнете да изисквате от партньорите си нещо различно, извън собствените си стереотипи, толкова по-лесно ще го откриете.

Източник: heroine.ru / Превод: missis.bg