Как влизаш и как стоиш в една връзка?

  • Сподели:
Как влизаш и как стоиш в една връзка?

Няма такова нещо като идеален партньор. Но има идеален партньор ЗА мен. И той е моят учител.

Нуждаеш ли се от човека до теб или го обичаш? Избираш ли го или го желаеш? Искаш ли го или е наложително да си с него, защото…?

Как влизаш и как стоиш в една връзка? 

Когато имаме всичко в живота си, виждаме го, оценяваме го, вселената ни дава всичко от това още и още, повече дори. Ние самите сме го отъждествили със себе си, макар и под друга форма.

Обичаме себе си – дава ни се още – да ни обича и друг. Приемаме се с хубавите и недотам хубавите си страни – умеем да приемем и хората като едно цяло – и с положителните, и с отрицателните черти.

Колкото по-ясна и конкретна картина и представа имаме за идеалния си за нас партньор, колкото повече обичаме себе си, толкова повече сила идва в привличането на нашата идеална половинка. И това е ЛЮБОВТА – най-страхотното преживяване на удоволствие, щастие, радост, болка и тъга. Най-голямото предизвикателство в живота – всичко друго е илюзия. Няма нищо друго, освен любов.

Избираме човека до нас по някакви критерии, по неговите положителни страни. Но се случва след време да видим и отрицателните му страни – сякаш сме изненадани, че и той ги има – съвършеният (съвършената). И така спираме да оценяваме това, което имаме, заради фантазии.

Когато връзката стигне до конфликт, това е ДАР. Тя не се разпада, а се развива. Това е шанс да осветим и обикнем онези части в нас, които крием от самите себе си. Когато не поемаме отговорност за това, което се случва в двойката, обвиняваме другия.

Има кътчета в нас, които не осветяваме, защото все още не сме обикнали. Партньорството ни помага за това. Когато се дразним на някой, е да видим и да обикнем тези наши страни.

Затова тези, с които влизаме в конфликт, са най-големите ни учители.

Когато приемаме другите такива, каквито са, значи сме приели и обикнали себе си. Когато някой прави нещо, което ни дразни, нека се запитаме – къде аз постъпвам по същия начин, макар и под друга форма. Как на мен ми помага това? Каква роля играя? От какво имам нужда тук и сега, че ми се дава?

"Ако двама души са напълно еднакви, единият от тях е излишен" - д-р Д. Демартини.

Още по темата на Курс обучение "Как да управлявам емоциите си чрез НЛП?".