Какво да правим, когато загубим надежда

  • Сподели:
Какво да правим, когато загубим надежда

Във всеки един човек има надежда. За някои това е да създадат семейство, да си намерят мечтаната работа, да имат деца, да изкарат достатъчно пари, за да се издържат или да спечелят от лотарията. Тази надежда ни тласка напред. Това ни дава цел и посока в живота и прави събуждането ни сутрин вълнуващо. Но когато надеждата се загуби, какво можем да направим?

 

High View Art ви дава някои идеи:

 

1. Осъзнайте, че не сте сами

Когато мислите, че всичко е безнадеждно, често си мислите, че сте сами. Изведнъж вашият свят става все по-малък, а самотата ви убива. Не забравяйте, че не сте сами. Вие сте част от нещо много по-голямо от вас. Светът не е чак толкова тъмно място. Свържете се с близките и приятелите си и изживейте живота си.

2. Говорете с някого за чувствата си

Без надежда ни боли и страдаме, без да го искаме дори. Това е цикъл от самосъжаление и срам. Откривайки душата си пред някого и разкривайки какво изпитвате, вие изливате от себе си тези емоции. Давате си силата и любовта, които заслужавате. Разкажете своята истина и ще ви олекне, а надеждата, че всичко ще стане по-добре, ще се върне.

3. Мислете само за днешния ден

Много от нас могат да живеят в бъдещето. Но това ни отнема времето от настоящия момент и не можем да го изживеем. Бягайки от реалността се опитваме да намерим някаква форма на облекчение. Но знаете ли, мислейки само за днешния ден, нещата изглеждат по-поносими и прости, а чувството за надежда и вяра за бъдещето могат да се завърнат, само ако спрем да се фиксираме в тях в бъдещето.

4. Говорете със себе си така, както бихте говорили с приятел.

Умът ни може да ни изиграе лоша шега и да ни вменява негативни мисли - че не сме достатъчно добри, достатъчно достойни, достатъчно умни, списъкът е дълъг. Вярвайки в тези мисли, чувството на безнадеждност се появява. Бихте ли говорили с най-добрия си приятел по този начин? Не. Вие сте вашият ум или вашите мисли, опитайте се да мислите позитивно, да си давате кураж и да вярвате в себе си, за да постигнете заложените цели.

5. Изберете си по-голяма цел за следване

Вие сте част от нещо много по-голямо, отколкото сте предполагали някога. Когато вашият свят става все по-малък и се чувствате крайно самотен, не забравяйте, че зависи единствено от вас да се свържете с нещо или някого, когато решите. Колкото повече се съпротивлявате на това, толкова повече присъстват чувствата на безнадеждност и отчаяние. Това вече не е необходимо.