Какво е Тета лечение

  • Сподели:
Какво е Тета лечение

Тета лечение е холистичен подход за лечение, чрез който откриваме подсъзнателните пречки и противоречия, които са довели до определени проблематични ситуации в живота ни. Една Тета сесия може да засяга различни теми - здраве, финанси, взаимоотношения, кариера, пари, в зависимост от това какъв е най-притеснителният текущ проблем в живота на човека.

Чрез Тета навлизаме в нивата на нашето подсъзнание. Там се съхраняват спомените, чувствата и усещанията ни, които управляват нагласите, убежденията и нашето поведение. Независимо дали вярванията ни са възпитавани в нас от родители, собствен опит или традиции, те подсъзнателно въздействат върху живота ни. Там ще намерим причините за проблемите си, а така също и пътеките за преодоляването им.

Името на метода произлиза от мозъчната честота Тета. Тя варира от 4 до 7 трептения в секунда. Има пет вида мозъчни вълни - Алфа , Бета, Гама, Тета и Делта. Мозъкът излъчва и използва във всеки момент всички едновременно. Обикновено една от тях е доминираща, в зависимост от състоянието, в което се намира.

Тета вълни се наблюдават нормално в състояние на сън, хипноза, медитация, молитва, тревога, както и в будно състояние при децата. Тя позволява да се свържем съзнателно с подсъзнанието - там, където са складирани чувствата, убежденията, преживяванията, спомени от миналото, както и съзидателността ни, духовните ни търсения и нашите желания за промяна.

Ние съзнателно можем да влезем в Тета състояние, за да използваме силата нa подсъзнанието си. В това състояние прозираме силата на думите и мислите и събуждаме интуитивните си способности. Използваме свободната си воля, за да променим ограничаващите ни убеждения.

Методът е разработен от Ваяна Стайбъл преди около 20 години. Ваяна е обучила практикуващи и учители, които работят в над 40 страни.