Какво можем да научим от любовните афери, за да подобрим отношенията си

  • Сподели:
Какво можем да научим от любовните афери, за да подобрим отношенията си

Какво можем да научим от любовните афери, за да подобрим отношенията си, без да се налага да преживяваме изневяра?

 

Вижте енергията, въображението, креативността и вниманието, което отдаваме на аферите. Ако бихме могли да внесем малко от това в браковете си, щяхме да се справим много по-добре.

 

Със сигурност когато сте навън с приятели или с непознати хора, вие сте добре облечена, очарователна, забавна, любопитна към хората около себе си, а не основно към телефона си. Запитайте се - когато се приберете у дома, този човек ли сте? Това ли е човекът, с когото общува партньорът ви? Или носите само остатъците у дома?

 

Ние приемаме нашите партньори за даденост. Ставаме мързеливи. Не говорим с тях. Не се обличаме добре. Наричаме ги нашите най-добри приятели, но се отнасяме към най-добрите си приятели много по-различно, отколкото към тях. Ставаме самодоволни. Губим връзка и се преструваме, че нашите партньори винаги ще бъдат там, независимо от всичко – отнасяме се с тях като към кактус, който рядко трябва да се полива.

 

Какво правите?

 

Никой не обича да се храни с остатъците. Връзките и хората в тях (включително и вие самите) се нуждаят от ежедневни грижи. Останете съмишленици. Отнасяйте се помежду си както с другите хора. Останете любопитни за човека до вас. Не запазвайте всичките си интересни разговори за офиса или за времето, в което сте с приятели или хора, с които се срещате за първи път. Вместо да търсите начини да се чувствате ангажирани извън дома, провеждайте разговорите, които ви интересуват и с партньора си.

 

Когато партньорът ви казва нещо, слушайте. Често след афера човекът, който е бил предаден, казва на партньора си: „Защо не ми каза, че си нещастен?“ В много от случаите  това е било казано, но не е било взето насериозно. Понякога сме твърде заети и погрешно тълкуваме това, което иска нашият партньор. Трябва да продължаваме да си говорим, да споделяме и да прекараме повече време заедно - но правите ли го?

Една жена ми каза: „Мислех, че за съпруга ми е важно да се грижа за него, а в същност най-важното за него е било да бъдем заедно в леглото. Докато аз мислех, че той е поредният човек, който иска нещо от мен, той е бил готов да бъде с мен и да ми даде нещо хубаво."

Много двойки не водят истински разговори за желание, привличане и моногамия до времето след изневяра. Моногамията е практика, която правите в името на връзката. Не чакайте, докато изпаднете в криза; говорете един с друг сега. Не позволявайте сексуалната връзка с партньора ви да се скъса.

Направете необходимото за себе си и партньора си, за да изпитате съзидателност, енергия и виталност във връзката си. Непознати, които ни обръщат внимание, могат да ни подтикнат да насочим вниманието си към затихналата еротичност във връзката ни. Романтичните идеали повеляват по време на брака да се изключим от силата на ероса. Но признаването на еротичната отделеност на вашия партньор – фактът, че неговата / нейната сексуалност не се върти само около вас и че може да привлича погледите на другите, може да бъде зареждащо и интимно.

Вместо да отричате привлекателността на забраненото, можете да си сътрудничите в прегрешението. С други думи, позволете си да излезете извън обичайната си зона на комфорт. Това може да е час по салса танци, ново сексуално преживяване или просто вечеря навън без децата. Най-важното е да поддържате чувството за енергия и жизненост в собствената си връзка, така че да не се налага да ги търсите извън нея.