Какво означава да обичаш?

  • Сподели:
Какво означава да обичаш?

Какво означава да обичаш?

Нещо повече от това просто да бъдеш женен или да се любиш с някого. Милиони хора са женени, милиони хора правят секс, но малцина се обичат истински. За да обичаш истински, трябва да се обвържеш и да участваш в постоянен интимен танц със своя партньор.

Обичаш, когато оценяваш какъв прекрасен дар е твоят партньор и възхваляваш този дар всеки ден. Обичаш, когато помниш, че партньорът ти не принадлежи на теб - той или тя ти е даден на заем от Вселената.

Обичаш, когато осъзнаваш, че нищо от онова, което се случва между вас, не е незначително, че всичко, което изричаш, може да причини на любимия ти радост или мъка, че всичко, което правиш, ще укрепи или ще отслаби връзката ви.

Обичаш, когато разбираш всичко това и всяка сутрин се събуждаш, изпълнен с благодарност, че имаш още един ден, през който да обичаш и да се наслаждаваш на партньора си.

Когато в живота ти има някой, който те обича, ти си щедро благословен. В дар ти е поднесен друг човек, който е избрал да върви редом с теб. Той споделя дните и нощите ти, леглото и бремето ти.

Човекът, който те обича, съзира в теб твои тайни способности, които никой друг не вижда. Той или тя ще докосва тялото ти на места, които никой друг не докосва. Човекът, който те обича, ще те открие, където и да се криеш и ще превърне сигурната си любяща прегръдка в рай за теб.

Човекът, който те обича, ти предлага изобилие от чудеса всеки ден. Той притежава способността да ти доставя удоволствие с усмивката, с гласа си, с уханието на шията си, с начина, по който се движи.

Притежава способността да прогони самотата ти. Притежава способността да превърне обикновеното във величествено. Той е твоят път към рая, тук на земята."

Барбара Де Анджелис, из "Пилешка супа за влюбени души"