Какво стайно растение трябва да отглеждате според зодията си

  • Сподели:
Какво стайно растение трябва да отглеждате според зодията си

Астрологията показва предпочитанията ни към много неща в живота ни, цветята са едно от тях - в зависимост от хороскопа ни те могат да подпомогнат творчеството ни, да ни успокоят или дадат енергия. Вижте кои за коя зодия са подходящи и се съобразете с това и когато подарявате букет.

Овен

Овенът е много емоционална натура. Представителите на знака са смели и самонадеяни и често вземат прибързани решения, за които на по-късен етап съжаляват. Затова трябва да държат на прозореца си саксия с мушкато, а може и няколко - това цвете създава усещане за хармония на Овена, помага му да върне своето спокойствие и разсъдливост.

То има и целебни свойства - помага при главоболие, а именно проблемите с главата - болка, хронична хрема и очни оплаквания, са най-честите заболявания на тази зодия. Ако ще подарявате букет на Овен, изберете червени лалета или рози, може и китка от теменужки или лилии.

Телец

Телецът е земна зодия, която изключително много харесва естествените цветове на земята - кафяво и зелено, затова неговата стихия са именно стайните растения в тези цветове. За хората от знака любовта и отдадеността на семейството са всичко и затова те се стремят да подредят дом, в който всичко да бъде в хармония, уютно и красиво.

Понеже изпитват нетърпимост към безпорядъка и растенията, които биха могли да цъфтят във всевъзможни цветове, Телците харесват вечнозелени цветя, малки дървета, храсти или в краен случай - теменужки. Букетите, които им харесват, са от лилии, незабравки и гербери.

Близнаци

Близнаците са упорити, макар и нетърпеливи работници, които се радват на почит и успехи в службата. Понеже израстването им на кариерния фронт е свързано с привличането на много негативна енергия - злоба и завист, те се нуждаят от растение, което да неутрализира отрицателните енергии, натрупващи се, докато са на работа.

Затова у дома много може да им помогне саксия с традесканция. Това вечно зелено растение с пъстри листа, което цъфти красиво с дребни цветове, може да неутрализира тъмните енергии и да донесе настроение на Близнаците. Ако подарявате букет на този знак, изберете карамфили, мимози или божури.

Рак

Ракът е лунен знак, които се отличава с променливото си настроение. Затова за хората от знака е препоръчително да отглеждат у дома растения, които ще им носят настроение. Най-подходяща за тази цел е цикламата, която със своите ярки цветове ще ги успокоява и ще ги предпазва от лоши мисли.

Освен това ще се почувстват решителни и ще придобият увереност да отстояват авторитета си не само у дома, но и в офиса. По принцип представителите на тази зодия ценят много цветята и харесват букетите, аранжирани подходящо с ириси, нарциси, момини сълзи, камелии, орхидеи, бели рози, лилиуми и калии.

Лъв

Лъвът може да е прекрасен, силен и красив огнен знак, но понякога е направо нетърпим и с ужасен “крив” характер. Затова му е нужен Дар от боговете - така индианците нарекли растението агаве, което според вярванията им притежава способността да събира негативната енергия, да тушира разногласията и да предотвратява възникването на конфликти.

Вероятно една от причините е, че векове наред нектарът от агаве е използван вместо захар, наричали го медена вода. Смята се, че агавето влияе положително върху сърцето и предпазва от инфаркти. Изберете чаени и жълти рози и хризантеми за букета на Лъва.

Дева

Девата има противоречив, макар и мил характер, който събира в себе си огромна мечтателност в умело съчетание с твърде земен практицизъм. Представителите на тази зодия имат нужда от хортензии в бяло, розово, лилаво или синьо, за да им създават усещане за хармония и да тушират вътрешните им противоречия.

Смята се, че подобни цветя създават повече самочувствие на притежателите си, които с времето стават по-уверени в своята красота. Вероятно е свързано с това, че когато усърдно се грижите за хортензии, с годините те цъфтят все по-красиво. Ако избирате букет за Дева, нека съдържа мимоза, божур, карамфил.

Везни

Везните са знак, чието настроение постоянно варира в стремеж за постигане на пълно равновесие и усещане за стабилност. Затова за представителите на знака е задължително да отглеждат в дома си каланхое. Това цвете се гледа лесно, почти не изисква грижи, но цъфти много красиво и дълго. Така задоволява естестическите нужди на Везните за красота и изящество.

Каланхоето, наричано още Дървото на Гьоте, спомага за развитие на творческите способности и служи за профилактика на възпалителни заболявания. Затова в Русия го наричат “лекар”. Ако купувате букет за Везни, нека е от рози. Цветът им няма значение.

Скорпион

Скорпионът се обижда лесно и е твърде злопаметен. Затова неговото растение е кактусът. Смята се, че бодливецът ви предпазва от тежките пристъпи на отмъстителност и ще ви помогне бързо да се справите с изблиците на гняв и агресия, които лесно могат да нарушат спокойствието в дома ви. За да се карате по-малко с членовете на семейството си, поставете саксия с кактус в кухнята.

Дори да не вярвате в магическата му сила, повярвайте на фактите - кактусът пречиства въздуха, може само да ви е от полза. Ако трябва да подарите букет на представител на зодията, изберете ириси, тигрови лилии и бели гергини.

Стрелец

Представителите на зодия Стрелец са мили и добронамерени хора, макар често да са лекомислени и понякога разточителни в материален план, за което по-късно съжаляват. За тях една добра инвестиция е покупката на бонсай. Дървото джудже, поставено в офиса или в дома, кара хората, които го отглеждат, да се замислят над сериозните неща в живота и ги прави пестеливи.

Неговото отглеждане е трудно, свързано е с вековна мистика и се смята, че поставено в спалнята спомага за пророчески сънища. Освен това влияе благотворно на здравето, засилва имунитета. Ако подарявате букет на Стрелец, изберете гладиоли и хризантеми.

Козирог

Козирогът е знак, който винаги мисли за материалното си благополучие - печеленето на пари обикновено е една от първостепенните му задачи. И това определено му пречи да се отпусне през по-голямата част от живота си. За духовно освобождаване от "плена на парите" специалистите препоръчват на тази зодия да отглежда в дома си дебелец.

Това цвете има много наименования, едно от тях е Дървото на парите, заради което е подходящо за подарък на счетоводители, касиери, банкери и финансисти. Бабите ни пък го наричат Дебела Мара. Ако избирате цветя за Козирог, купете букет от гербери и лилии.

Водолей

Водолеят е ефирен новаторски знак, който постоянно е отдаден на търсене и изучаване на околния свят. Затова представителите на тази зодия е препоръчително да имат в дома си саксия с едно от най-красивите стайни растения - азалията. Цветето с може би най-прекрасните цветове, обагрени от бяло, през розово и лилаво, до красиво червено, е може би единственото растение, което се смята за източник на вдъхновение, радост и бариера пред депресивните състояния на вглъбените умове.

Когато в един дом съжителстват хора с несъвместими характери, трябва да си купят азалия. Ако купувате букет за Водолей, вземете рози и орхидеи.

Риби

Представителите на зодия Риби често са настроени твърде мистериозно, преследват ги тежки, черни мисли и не се чувстват уверени в своите способности. Затова в дома им трябва да има едно уникално цвете - орхидеята, която ще ги предпазва именно от изпадането в депресия. Тя носи оптимизъм, надежда и изцяло положителна енергия.

Орхидеята има почти магически сили, освен че човек се привързва към нея, докато я обгрижва, тя помага като истинска муза в застоя на творческата работа, и е сигурно "лекарство" срещу мързел и проблеми в личния живот. Букетът, който Рибите биха харесали, е от гладиоли, божури и зюмбюли.

Източник: Trud.bg