Какво значи да си ВИП?

  • Сподели:
Какво значи да си ВИП?

През 1871 г. Добри Войников публикува пиесата си "Криворазбраната цивилизация". Повече от век по-късно нищо не се е променило по нашите географски ширини, защото ние продължаваме криво да разбираме цивилизацията. 

Днес какво точно разбираме под понятиетo ВИП (на английски V.I.P. - Very Important Person или "Много важна личност")? 

Това, че те дават по телевизията прави ли те ВИП? Това, че си поредната любовница на поредния нереализирал се футболист прави ли те ВИП? Това, че си дете на известни (или богати) мама и татко прави ли те ВИП?

Да, в България има Много важни личности, но те спадат в категориите, изброени по-горе. Все по-често етикетът ВИП се лепва на почти всеки, успял някак си да стане известен. Но има една дама, която 100% може да бъде определена като ВИП. Това е Лили Иванова.

Без значение дали я харесвате или не, ето 10 причини, поради които тя е ВИП:

1. За да бъдеш ВИП, трябва да си дал нещо на обществото

Лили Иванова е ВИП, защото повече от 60 години е на сцената - рекорд, който няма еквивалент в целия световен шоу бизнес.

Примата има издадени 30 албума, от които е продала над 100 милиона копия, най-вече в бившия СССР.

Статистиката отдавна се е отказала да брои изпeтите песни, изнесените концерти, получените награди.

2. За да бъдеш ВИП, трябва сам по себе си да се превърнеш в марка

Лили Иванова е ВИП, защото е постигнала най-трудното нещо в изкуството - създала е собствен стил, който се е превърнал в нарицателно.

Неповторима вокална техника, магнетично присъствие на сцената, специфични жестове - това е марката "Лили". Останалото трябва да се чуе, усети, преживее, защото Лили е една! 

3. За да бъдеш ВИП, трябва да си истински известен

Лили Иванова е ВИП, защото славата й не се дължи на това, че са я давали три пъти по телевизията, от което тя си е въобразила, че е звезда.

Когато някъде влезе, всички я разпознават и не е нужно да се представя или пък да обяснява коя е.

Само времето отсява плявата от зърното и определя кой е истински известен, а Лили е звезда в два коренно различни режима и е харесвана от няколко поколения.

4. За да бъдеш ВИП, не трябва да разчиташ на стари лаври

Лили Иванова е ВИП, защото не се осланя на отминала слава, а постоянно се развива и променя, записва нови песни, експериментира, учи се от младите, които носят пулса на времето.

На повсеместното хленчене Лили отговаря със здрава работа, защото знае, че никой не й е длъжен, че всичко зависи само от нея, че славата бързо отлита, но направеното (сътвореното) остава.

5. За да бъдеш ВИП, трябва да си известен и извън пределите на нашата мила, но малка роднина 

Лили Иванова е ВИП, защото продължава да бъде супер звезда във всички бивши 15 републики на СССР, както и в държавите от Източна Европа и Балканите.

Първата дама на българската поп музика е популярна и отвъд очертанията на Берлинската стена, особено в Източна и Западна Германия, където през 80-те години е звезда, участвайки многократно в развлекателното предаване "Вечер в светлината на прожекторите" (Abends im Rampenlicht) по телевизия DFF, както и в берлинския театър "Фридрихщадтпаласт" (Friedrichstadt-Palast).

Не е случаен фактът, че Лили попада в класацията "100-те най-известни жени на планетата за XX век" на Международна организация за солидарност на жените.

Песента "Камино" в изпълнение на Лили Иванова е класирана на 40-то място в класацията на вечните световни хитове на "Сони Ериксон".

Лили е единственият български артист, изнесъл самостоятелен концерт в легендарната зала "Олимпия" в Париж. 

6. За да бъдеш ВИП, не трябва да демонстрираш превъзходство

Лили Иванова е ВИП, защото винаги се е раздавала за публиката, която я е направила заведа.

Казват, че зад кулисите тя е труден за издържане перфекционист, но за почитателите Лили е готова да направи дори и невъзможното, за да им подари най-незабравимото преживяване. 

7. За да бъдеш ВИП, трябва да си самодостатъчен

Лили Иванова е ВИП, защото няма нужда постоянно да я ласкаят, да й казват колко е велика.

Лили е щастлива не от това, което другите мислят за нея, а от това, което тя прави за тях, подарявайки им музиката си, неочаквайки нищо в замяна. 

8. За да бъдеш ВИП, трябва да си като пеперуда - красива за гледане, но трудна за улавяне 

Лили Иванова е ВИП, защото не дежури по всички приеми и коктейли, очаквайки някой милостиво да я забележки.

Освен на сцената, примата трудно може да бъде засечена на светски събития. А когато това се случи, появяването й наистина е специално, защото е рядкост и само по себе си е събитие.

9. За да бъдеш ВИП, не трябва парвенюшки да показваш парите си. Ако ги имаш изобщо!

Лили Иванова е ВИП, защото за нея стилното облекло на сцената и живота не означава обкичване с тонове златни ланци, скъпи диаманти или обувки от крокодилска кожа за няколко хиляди евро.

Лили продължава да живее в мансардата си на ул. "Оборище" в София, която обитава от десетилетия, а сигурно може да си позволи къща с басейн в някои от "модерните" квартали на столицата. 

10. За да бъдеш ВИП, трябва да си готов да избиваш чужди комплекси

Лили Иванова е ВИП, защото за нея се разказват вицове и анекдоти.

"Mастити" телевизионни водещи си чешат езика с поп иконата почти всеки ден, надявайки се да си вдигнат рейтинга.

Същото се отнася и за жълтите медии, които всяка седмица фабрикуват какви ли не измислици за Лили, очаквайки така да увеличат продажбите си. 

Така се раждат легендите, защото те са повече от ВИП!

А сега всички персони, имащи претенциите да са ВИП, да прочетат отново горните 10 точки, и ако отговарят поне на половината, може да са горди със себе си.