Каквото и да става, слушай само онзи малък див инстинкт в себе си

  • Сподели:
Каквото и да става, слушай само онзи малък див инстинкт в себе си

Понякога... само понякога ми се иска животът да вървеше с наръчник – дават ти го още щом се родиш и остава с теб до последния ден.

Наръчник... ужасно грамаден наръчник с инструкции за експлоатация на всички възможни случки и събития – радости, мъки, несгоди, щастливи любови, нещастни любови, двуеточия, многоточия, дилеми, несполуки, успехи. Полезни инструкции. Грамотни инструкции.

Понякога... когато е трудно, прекалено трудно... така ми се иска да държа в ръцете си такъв наръчник.

Решавам. Ще седна и ще си ги напиша сама. За всеки един възможен случай. И после ще ги следвам точка по точка. Отворих тетрадката си с корица на болинки (само за специални случаи). И седнах да пиша.
...
И писах. И трих. Попълвах. Драсках. Задрасквах. Отново добавях. Точки и подточки се сменят ежедневно в тези инструкции. И нещо все не ми се получава. Късам листи и ги хвърлям. Защото как да събереш живота в точки и подточки?!?

И в миг се сепвам. Една едничка точка всъщност стига. Изчерпва всичко и наръчникът ми е готов да влезе в употреба. Първа точка и единствена остава:

"Каквото и да става, слушай само онзи малък див инстинкт в себе си. Всички други мисли и съвети просто са излишни... Застани сред себе си и просто му се довери... на дивото, на себе си и него – на инстинкта!"

Източник: Щъкащо