Калифорнийски закон изисква неутрална полова зона в някои магазини

  • Сподели:
Калифорнийски закон изисква неутрална полова зона в някои магазини

Новият закон е печеливш за защитниците на ЛГБТК, които казват, че цветовото разпределение между розови и сини маркетингови методи притиска децата да се съобразяват с половите стереотипи.

По този начин Калифорния става първият щат, който заявява, че големите универсални магазини трябва да излагат продукти като детски играчки и четки за зъби по неутрални по отношение на пола признаци. Вид победа за застъпниците на ЛГБТК движението, които казват, че розовите и сините нюанси на традиционните маркетингови методи принуждават децата да се съобразяват към половите стереотипи.

Новият закон, подписан от губернатора на демократите Гавин Нюсом, не забранява традиционните щандове за момчета и момичета в универсалните магазини. Вместо това се казва, че големите магазини също трябва да имат неутрален по пол раздел, за да изобразяват „разумен подбор" на артикули „независимо от това дали традиционно се продават за момичета или за момчета".

Това не се отнася за дрехите. Приложението на закона важи само за играчки и „артикули за грижи за деца", които включват продукти за хигиена и никнене на зъби. И това се отнася само за магазини с най-малко 500 служители, което означава, че малките търговски обекти не влизат в това число.