Капризите на младостта или за какво мечтаем през годините

  • Сподели:
Капризите на младостта или за какво мечтаем през годините

Безспорно, когато сме млади, всичко изглежда някак по-просто и вълшебно, но с напредването на годините се запознаваме с различните трудности, които ни предлага животът и разбираме, че нашето бъдеще зависи изцяло от нас самите. Вълшебството на младостта и приказните мечти, просто изчезват и нашите приоритети започват да стават съвсем различни. Постепенно започваме да мислим за здравето си, за финансите, с които разполагаме и за бъдещето си – нещата, от които не сме били обременени, когато сме били по-млади и които са зависели предимно от нашите родители. Сега ще разгледаме различните възрасти и за какво мечтаем в различните периоди от живота си.

 

10 години – Тогава още всичко е вълшебно и приказно, не сме обременени с ежедневните проблеми и за всичко мислят нашите родители. Мечтите на тази възраст още са свързани с добрите приятели, лудите игри, вълшебствата и подаръците, които очакваме по-празниците.

20 години – Започваме да навлизаме в по-различен етап от живота си, в който реално осъзнаваме, че бъдещето ни е в нашите ръце и нашата реализация зависи от нас самите. Мечтите ни са свързани с професионалното развитие и постиженията в личния живот. Когато сме на 20 години мечтаем за материални неща – голяма и луксозна къща, кола, вила, яхта. На тези години смятаме, че реализацията на човека е непременно свързана с материалното му положение и точно поради тази причина и мечтите са ни насочени изцяло върху нещата, които смятаме, че ще ни донесат душевен комфорт.

30 години – На 30 вече сме успели да реализираме част от мечтите си, които сме имали на 20 години и започваме да се насочваме предимно към личния си живот и изграждане на семейството. На 30 започваме да правим пълна ретроспекция на живота си и осъзнаваме, че сме постигнали част от материалните неща, които сме искали, но ни липсва уютът на дома и смехът на децата и човекът, с който да изградим дом. Част от мечтите са ни насочени именно в тази посока в намиране на стабилен партньор, с който да създадем семейство.

40 години – Успели сме да постигнем част от мечтите, които сме имали на 20 и на 30 години – създали сме семейство, изградили сме кариера и започваме да мечтаем за спокойствие и здраве. На преден план започваме да поставяме децата и най-близките си хора на сърце. На 40 разбираме, че по-важно от здравето в този живот не съществува. Започваме да се чувстваме щастливи и удовлетворени от живота, когато видим любимите си хора щастливи и това е достатъчно. Стремим се част от натрупания опит да предадем на децата си и да ги предпазим от препятствията, които ще им предложи животът. Мечтите са ни свързани със запазване на кариерата, която сме изградили и със здравето и щастието на най-близките ни.

50 години – На 50 на преден план започваме да поставяме благополучието на останалите хора около нас. По голямата част от мечтите сме ги реализирали и започваме да мечтаем за здраве и уют на дома. На 50 си мечтаем за почивка на красива дестинация с любимите хора и за прекрасни семейни вечери с най-близките.

60 години – На 60 години мечтите започват да избледняват и започваме да поставяме желанията и мечтите на децата и внуците пред нашите. Чувстваме се щастливи от незабравимите моменти, в които се събираме с цялото семейство. Нашите мечти са свързани с реализацията и успеха на децата ни. Мечтаем за спокойствие и почивка.

70 години – Стремим се да помогнем на децата и внуците си душевно и материално. Започваме да предаваме опита си и им разказваме за прекрасните моменти, които сме имали и спънките, пред които не сме се огънали и точно те са ни направили силни и почтени хора с опит, бели коси и едни незабравими младини.