Капризите на сърцето

  • Сподели:
Капризите на сърцето

Имам проблеми, много проблеми! Ама в днешни дни кой няма? Когато наскоро се заговорих с приятелка за това какво искам в мъжа до себе си и моят отговор беше, че искам просто един нормален, тя ме попита какво означава това. Наистина се замислих и не мога да намеря дефиницията на понятието "нормален мъж".

"Гугъл" също не беше много услужлив. Ето какво предложи, когато написах в търсачката "нормален мъж":

1. Нормален Мъж – 35 години от Пловдив ... Елмаз.ком (запознанства)

2. Нормален Мъж – 48 години от София ... Елмаз.ком (запознаства)

3. Къде са нормалните мъже ... Сподели.нет

4. Семейна двойка търси мъж ... Ало.бг

Както виждате изобщо не ми помогна, всъщност ме накара още повече да затормозя двадесет-годишната си главичка с разни въпросчета. Ако погледнете отново четвъртото предложение на "Гугъл", и вие ще изпаднете в разсъждения, близки до моите. За да ви стане още по ясно за какво става въпрос, ще публикувам и текста на обявата: "Търся възпитан, нормален мъж за дискретна дългосрочна връзка с жена ми. И за тройки с нея..."

Хората явно търсят доста различни неща от мен. Разбирам ги - различни хора, съответно различни интереси.

Продължих проучването си по темата и реших да направя справка с някоя приятелка. Написах набързо съобщение във "Фйсбук" до близка приятелка с прякор, даден то мен, Джонката:

Аз: Джонка, можеш ли да ми кажеш с думи прости и на кратко какво за теб e нормален мъж?

Джонката: Първо, да не е ку*ва, да има мозък в горната глава, да е възпитан, да е грижовен, да държи на думата си, да има план за днес, утре и след 5 години, амбиции и действие към кариерно и личностно развитие

Аз: Това е една много хубава характеритсика, а къде е този човек?

Джонката: Никъде, няма такъв човек и това е проблемът на днешното общество. Няма мъже, има лигльовци!

Е, не го намерих този нормален мъж, но поне се сдобих със списък с чертите на един такъв. Прочитах ги отново и отново, докато не стигнах до заключението, че такива съществуват само в книгите или както един наскоро нашумял български автор се изказва в книгата си: "Стигнах до извода, че кавалерите са изчезваща порода, предимно защото са чекиджии и не могат да се размножават".

Не спрях и до там. Продължих с проучването и се зачетох в любимата ми книга, някои от бестселърите за последните години, както и едни от най-гледаните филми, търсейки характеристиките на главните герои от мъжки пол, които карат нас жените да си мечтаем за тях:

1. Майсора от "Майстора и Маргарита"

2. Господин Грей от "50 нюанса сиво"

3. Едуард от "Здрач"

4. Жокера от "Батман"

5. Хардин от "След"

Кратък списък с ценни и не чак толкова ценни книги и филми, но когато разгледаме героите отблизо, се оказва, че си падаме по кръвопийци, садисти, психопати и доста объркани хора.

Психолозите са отделили векове да откриват разни психични отклонения и аномалии в човешкото поведение, но така и не са дефинирали точно какво означава нормален човек. (Поправете ме ако греша.)

Явно нормалните мъже наистина са изчезващ вид или са просто мит, създаден, за да затруднява нас жените в търсенето на половинка. Аз не съм нормална и ще ви го докажа. Защо тогава търся нормален?

Следва продължение...