Кога една връзка става задушаваща и скучна

  • Сподели:
Кога една връзка става задушаваща и скучна

Връзките определено са сложна материя, в която дори и да си добър психолог, едва ли ще успееш да отгатнеш всички желания на половинката и всички начини, чрез които да съхраниш романтиката и вълшебството, които са били в самото начало на тези отношения. Но можем да помислим над нещата, които изтъркват една връзка с времето и я превръщат във задушаваща.

Партньорът ни е станал неразделна част от нас

Ние излизаме навън и той винаги е с нас независимо дали сме на фирмено парти, разходка, среща с приятели – той винаги ни диша във врата. Всичко това с времето започва да действа изнервящо и за двамата участници в тази връзка. И ако липсва свобода на действие или просто е трудно единия от двамата да си поеме въздух, без да бъде в сянката на половинката, тази връзка се превръща в задушаваща.  

Всичко трябва да правим заедно

Заедно се храните, споделяте общи хобита, интереси, както и професионално сте се насочили в една сфера на развитие – звучи чудесно и в самото начало всичко е наред, защото можете да съчетавате работата с любовта, като същевременно опознавате половинката си, но с времето съвсем не така стоят нещата. Промяната идва от факта, че вече се познавате твърде добре, поставяте си и ултиматуми, с цел някой да не залитне по колега и това обърква всичко. Когато и двамата сте избрали едно и също поприще за развитие, вие сте поели отговорността непрекъснато да сте нащрек и да наблюдавате всяка стъпка на любимия, а това до голяма степен изморява и двамата партньори и започва да действа отегчително и задушаващо.

Свикнали сме с времето да забелязваме само недостатъците на половинката

С времето започваме да наблягаме на лошите черти от характера на половинката и спираме да обръщаме внимание на добрите черти в които всъщност сме се влюбили. Погледът ни е насочен изцяло върху нещата, които ни дразнят в този човек и напълно сме забравили за красивите черти, които притежава нашият любим. Оставили сме на многото работа и стреса да контролират нашите емоции и сме се превърнали в тъжен човек, който постоянно мърмори и е неспособен да оцени малките жестове на своя любим.

Забравили сме за думата ''романтика''

Връзката започва да се превръща в скучна, когато двамата партньори не полагат нужните усилия да я разнообразят и да си открадват малки, но чести моменти, в които да демонстрират своите чувства един към друг. И дали това ще е романтична вечеря, пикник или разходка - няма никакво значение, какво ще изберем, важното е да намерим начин, чрез който да не спираме да подхранваме любовните отношения с партньора. Време, което трябва да отделяме по-често и в което, да можем да се забавляваме с любимия човек. Време, в което да върнем старите спомени и да създадем нови още по-красиви. Романтичните моменти позволяват на връзката да не навлезе в момент на рутина, те я подхранват и създават усещането за взаимност и топлина. Романтиката е най-важната подправка за съхранението на всяка връзката.

Страх ни е да експериментираме в леглото

Сексът, освен че се е превърнал в мираж, но е станал и по задължение. Неминуемо с времето нещата се променят, и ако в самото начало сме се радвали на бурни нощи, с нестандартен и напълно задоволителен и за двамата секс, с времето нещата просто се променят. Изпробвали сме всички пози и места, на които можем да го практикуваме – свикнали сме с тялото на другия и всичко това вече ни се струва скучно, а така губим желание да експериментираме и променим това.

Всичко се завърта като в омагьосан кръг, в който единият има желание за секс, а другият не, след което се случва обратното. Когато еднообразието и скуката са навлезли в нашите интимни отношения, грешката, която повечето хора допускат, е че започват да свикват с това, въпреки че е безкрайно незадоволително и за двамата, вместо да се опитат да разнообразят секса. Като например могат да експериментират със секси дрехи, пози и места, които могат да възвърнат и на двамата партньори желанието за секс.

Познаваме се прекалено добре и вече нямаме теми за разговор

Не са останали теми за разговор ли – едва ли, това не е истинският проблем. С времето, ние сме свикнали с човека до нас и постепенно еднаквото ежедневие е позволило да промени представите ни за него. Всеки ден изглежда еднакво за нас – ставаме, приготвяме се за работа, работим, прибираме се у дома, вечеряме, гледаме телевизия и лягаме да спим – и всеки ден все едно и също се повтаря. Липсата на разнообразие и изненади от страна на половинката, ни карат да го възприемаме, като скучен и отегчителен човек. Но това са поправими неща, които само чрез един разговор с любимия, можем да променим.

Не излизаме индивидуално с приятели

Идва момент, в който и на двамата е нужна глътка въздух или просто за миг да се откъснат от семейните премеждия. И в този момент най-подходящият вариант за излизане от дупката е просто да излезем с приятели и да се освободим от напрежението. Важно е обаче от време на време да го правим самостоятелно, без да включваме своята половинка в приятелската среща, която сме организирали, ако искаме наистина да се разтоварим от всичко което ни напряга.

Поставяме децата на първо място и не си крадем моменти като двойка

Скуката навлиза във връзката, когато ежедневието ни се върти единствено и само около децата и не успяваме, нито мисловно, нито физически, да се откъснем, дори и за час, просто да се разтоварим с любимия. Това постепенно се превръща в рутина, която съсипва връзката ни. Позволили сме животът ни като двойка да зависи изцяло от нуждите на децата ни и сме започнали да живеем като партньори, които тичат напред - назад по задачи и не отделят и секунда, за да покажат своите чувства и да се насладят един на друг, както са правели в самото начало на връзката.

Оставили сме на работата да завладее цялото ни съзнание

Стигнали сме до етап, в който на първо място сме поставили нашето кариерно развитие пред нуждите на любимия ни човек. Които всъщност са време, което да отделим за да създадем незабравими спомени, време за любов и разговори. Неща, които без проблем са присъствали в самото начало, но с времето сме позволили на нашето професионално израстване, да повлияе на любовните ни отношения.

Партньорът ни се е превърнал в наш съквартирант

Храним се заедно, пазаруваме и гледаме филми, но с времето романтичните изненади и любовния живот, просто са изчезнали от тази връзка. Ежедневието ни протича по-скоро като съквартиранти, отколкото като влюбена двойка, защото сме оставили тези отношения да се развиват от само себе си, което няма как да се получи. Ако не влагаме желание, време и частица от себе си в тази връзка, тя просто, ще се разпадне с времето – не го забравяйте.

‘’Трябва да признаем, че не може да има взаимоотношения, освен ако няма ангажимент, освен ако няма лоялност, освен ако няма любов, търпение, постоянство.’’Корнел Уест