Когато си тъжен, не забравяй за тези важни неща

  • Сподели:
Когато си тъжен, не забравяй за тези важни неща

Всеки има дни, в които се чувства тъжен и му се иска просто отново да се усмихва, без да мисли за проблемите си. А, те идват неканени, малки или големи – винаги се загнездват някъде в съзнанието ни и ни пречат да погледнем колко хубав е денят всъщност.

1. Не си единствен

Има толкова много хора, които минават през същото, през което минаваш и ти в момента. Те може да са най-близките ти приятели или напълно непознати, с които споделяте едни и същи чувства и мисли. Няма нищо, което не може да бъде поправено, забравено и отново да се почувствате щастливи и безгрижни. Понякога просто трябва да отмине, да стиснете зъби и да се фокусирате върху работа, учене и всичко, което кара съзнанието ви да мисли за друго.

2. И това ще мине… и дори няма да го помниш

Повярвай ми! Сега, дори нещо мъничко да мъчи сърцето и съзнанието ти, то ти се струва голяма тревога и постоянно мислиш за него. Колкото повече време минава обаче, толкова по-далечен и малък става проблемът, който сега кара очите ти да се насълзяват. Един ден ще бъде толкова далеч от теб, че няма да го помниш и това, което се случва сега няма да има никакво значение тогава.

3. По-малко е, отколкото изглежда

В това мога да те уверя! Каквото и да ти пречи да се усмихнеш в този момент, вероятно съзнанието ти оптически го увеличава и го прави по-голямо, отколкото всъщност е. Представи си колко е голям проблемът ти, колко си голям и ти на фона на стаята. Сега си представи тази стая колко мъничка изглежда на фона на целия ти квартал, дори целия град. Издигни се още по-нависоко и виж каква точица е градът ти, погледнат от звездите. Виждаш ли сега колко е малък проблемът ти?

4. Вероятно е никога повече да не се повтори

Дали някой те е разочаровал, дали нещо не се е сбъднало, дали любимият ти си е тръгнал, дали твой приятел ти е обърнал гръб, дали си останал без работа. Каквото и да е, осъзнаваш ли, че може никога повече да не се повтори? И трябва само този път да стиснеш зъби и да си кажеш – голяма работа, веднъж на много, много време съм имал трудност в живота си. Едва ли ще се повтори някога!

5. Ставаш все по-силен с всяко следващо изпитание

Това е толкова хубаво усещане, да знаеш, че си се справил емоционално с нещо, което не зависи от теб. Страхотно е да повярваш в себе си, да знаеш, че има сили да се бориш с живота и нищо не може да ти се опре. Това е точно като в първите дни, в които са те оставяли сам вкъщи, когато си бил дете. Всичко ти се е струвало страшно, дори това да си притоплиш супа на котлона, да не би да стане нещо лошо и да не си се справил. И когато вече можеш всичко сам, ставаш най-щастливото и гордо дете.

6. Животът е прекрасен, каквото и да се случва!

О, това наистина е така! На следващата сутрин, когато се събудиш и усетиш слънцето, видиш синьото небе и изпиеш първата глътка кафе – всичко изглежда в пъти по-добре. И това е магията на живота, че като море успява да отмие всичко, да заличи всички следи и да те накара да дишаш спокойно, да си щастлив. Животът е толкова прекрасен с всичките му настроения, да му се порадваме, ако не отсега, още от утре сутрин…

Източник: eatloveread.com