Когато "тръгвай" значи "остани"

  • Сподели:
Когато "тръгвай" значи "остани"

Събрала думите, които устните ни се страхуват да произнесат на глас - Ралица Генчева за новата си книга "Когато "тръгвай" значи "остани". Подарък от красиви слова, стоплящи сърцето на читателите.

Ралица Генчева е един от най-известните самопубликуващи се автори в България. За нея писането е било хоби цял живот, но едва през 2014 г. се осмелява да публикува стихове в страницата си Charly Wilde, какъвто всъщност е нейният псевдоним.

Ралица вече има две издадени стихосбирки: "Този път, за да ме чуеш", която е обявена за най-любимата поетична книга за 2016 г. в конкурса "Моята любима книга" и "Има ли по-рано от сега?".

Желанието й да разкаже за нейното оръжие – минимализмът и как от изтощен до краен предел работохолик се превръща в щастлив човек, довежда до написването на третата й книга: "Кой те излъга какво е щастие?". Наскоро излезе от печат и четвъртата й книга: "Когато "тръгвай" значи "остани".

"Тази книга е събрала думите, които устните ни се страхуват да произнесат на глас. Стиховете в нея ще ви напомнят, че едно сърце никога не забравя как да обича и че в любовта има само превъзходна степен." - споделя Ралица

Книгата е истинско малко бижу - красива цветна кутия, пълна с 50 нови стиха - разкриващи пред читателите палитра от емоции, всеки един на отделна картичка, за да могат да бъдат подарени или сложени в рамка, след като се прочетат. 

Ето какво сподели Ралица Генчева специално за читателите на HighViewArt.com:

- Какво те вдъхнови да напишеш тази книга?

- Всеки един стих е вдъхновен от различна случка или ситуация и са писани в продължение на години.

- Как подбра стиховете, които да попаднат в нея?

- Реших да събера всички нови и неиздадени стихове в тази книга и тя да бъде своеобразен подарък.

- Кое остава неизвестно за читателите относно книгата?

- Може би, че беше планирана за май другата година, но изпаднах в някаква треска преди раждането да завърша всичко започнато и я приключих за по-малко от месец и подготвих за издаване.

- Какво е посланието, което желаеш да донесе тази книга на читателите ти?

- Всеки ще си избере с какво послание да я запомни. Аз исках просто да подаря на читателите част от себе си и мисля, че това беше най-подходящият момент.

- Как реши книгата да изглежда по този начин - във формата на кутия, пълна с картички?

- Първоначалната ми идея беше стиховете да не са закрепени в книга, за да може да се подаряват или сложат в рамка. След това възникна въпросът къде ще сложим отделните стихове (картички) и така дойде идеята за подаръчна кутия, а после си помислих, че перфектният вариант ще е кутията да наподобява книга.

- А как избрахте точно тези илюстрации?

- Илюстрациите намерих, докато разглеждах различни дизайни и дори не се спрях на този. За щастие мъжът ми беше до мен в този момент, помоли ме да върна нагоре - беше забелязал този дизайн, докато скролвах. Така че може да благодарим на него за избора на илюстрации. Веднага се влюбих в дизайна, поръчах го и започнах да комбинирам илюстрациите и стиховете по различни начини, докато намеря перфектното съвпадение.

Бройките на книгата, които можеха да бъдат поръчани от нейния сайт, са изчерпани още на предварителната поръчка, но читателите вече могат да я намерят в книжарниците и да си я закупят. Един чудесен подарък от красиви думи, събрани на едно място.

Ралица Генчева със своята поезия отново подарява любов на нас - читателите й, за да имаме едни сбъднати чудеса.

Ето три от любимите ми стихове:

Може би
Няма големи любови,
а такива,
които растат.

*****

Любов
Да знаеш как
Да бъдеш себе си
И нечий.

*****

Ти
Си гравитацията
На любовта ми.