Коледната магия е в самите нас

  • Сподели:
Коледната магия е в самите нас

В тежките времена, в които живеем - времена на глад, омраза и пандемии, единственото, което ни остава, е да запазим коледния дух и вярата ни в чудесата. Защото чудесата са сред нас, само е нужно да отворим сърцето си, за да ги видим. Всяка глътка въздух, всеки един нов живот, всяка усмивка, любов и прегръдка – това са чудесата, които са около нас и чрез които можем да направим живота си поне малко по-позитивен.

Във времената, в които живеем, ни е нужна вяра - вяра в доброто, вяра в промяната и вярата, че ни очаква по-добро бъдеще.

Още когато сме деца се запознаваме с коледния дух и с вълшебството, което излъчват светлите празнични дни по Коледа, които се отбелязват по целия свят. Коледа са дните на любов, разбирателство и подкрепа от близките, на миговете щастие, което предизвиква украсата на елхата и дома ни, и не само за най-малките членове на семейството, но и за нас самите.

Важно е човек да вярва в магията, във вълшебните моменти, които преживяваме в най-светлите дни от годината. Щастието се крие в малките мигове на топлина, любов и прекрасните моменти, които споделяме с най-близките ни хора.

Не забравяйте, че коледните дни са изпълнени с магия и чудеса, затова е важно да си помечтаем, да вярваме и да обичаме. Щастието витае във въздуха и само от нас самите зависи дали ще се запленим от Коледния дух, дали ще направим и хората около себе си щастливи чрез духа, който ще им предадем.

Рождество Христово е религиозен празник и символ на деня, в който се е родил Божият син в Назарет. Този празник е свързан с коледните пости, питката с паричка и подаръците, които си разменяме, както и с дръвчето, което украсяваме с коледни играчки. След като преминат Коледните пости следва красивата трапеза, в която трябва да присъстват нечетен брой постни ястия, от които и питка с паричка, скрита в нея. Магията на Коледа е свързана и с красивите коледни песни и стихотворения, които рецитират и пеят най–малките членове на семейството. Коледа е един прекрасен момент, в който да се съберем с любимите си хора в уюта на дома, вкусната трапеза и прекрасните подаръците.

Още след като се родим и започнем да разбираме, нашите близки ни запознават с Коледните чудеса, започваме с нетърпение всяка година да чакаме вълшебните дни, които крият в себе си красота, топлина и много много магия. И дори когато вече пораснем, сме длъжни да предаваме Коледното вълшебство на децата си и на най-малките членове на семейството ни, защото вярата в доброто и чудесата трябва да присъства във всеки човек на Земята.

Нека да се изпълним с топли чувства и щастие поне в тези празнични дни от годината и за миг да забравим за трудните моменти, които сме преживели през изминалите месеци. Да стоплим сърцата на най-малките, да бъдем щастливи и да пренесем тези чувства сред най-близките си хора.

Нека Коледният дух да ни завладее, защото той е в самите нас.

Нека се научим, да прощаваме,

нека бавно остаряваме,

нека повече, да се обичаме – на себе си, да приличаме.

Нека бъдем по-добри, не само в такива дни!

 

Светли празници!!