Колко време отнема да преодолееш някого

  • Сподели:
Колко време отнема да преодолееш някого

Любовта не е вечна и болката също няма да бъде.
Независимо дали се измъчвате от края на бурна връзка на дълги разстояния, опитвате се да забравите някой, който ви е изневерил или просто да преодолеете несподелената влюбеност, ние сме тук, за да потвърдим чувствата ви. Преодоляването на някого, когото обичате, не е лесно. Ако беше така, нямаше да съществуват милиони песни, книги за самопомощ, картини и стихотворения.

Първо и най-важно: Изхвърлете времевата линия на раздялата си.

Казвате ли си, че трябва да актуализирате профила си за запознанства до следващата седмица или да опитате да се срещнете с нов партньор? Ядосвате ли се, че дори след месец, все още се чувствате гадно всеки път, когато преминете през (бившата) си любима точка за среща? Вървете спокойно към себе си. За съжаление, няма математическо уравнение за изчисляване на крайна времева рамка за възстановяване след раздяла. За да продължиш напред, трябва да си дадеш разрешение да скърбиш.

Дайте си почивка, ако все още сте влюбени.              

Точно както няма определена времева линия за скърб за края на една връзка, няма и правила за това какво трябва и какво не трябва да чувствате. Добре е да сте тъжни, луди, разочаровани или дори още да копнеете по човека. Позволете си да почувствате емоциите. Ако го направите, ще бъде по-лесно да продължите напред лекувайки се.


Всяка връзка е различна. Така е и с всяка раздяла.

Планирахте ли бъдеще заедно? Разделихте ли се след предателство или защото твърде късно научихте, че връзката ви е едностранна? Продължителността на времето, необходимо за преодоляване на някого, зависи от това доколко вашият партньор е бил интегриран в живота ви и какво е причинило раздялата. В зависимост от дълбочината на връзката ви, може да се почувствате така, сякаш не само губите бившия си, но и част от вашата идентичност.

За да продължите, опитайте се да спрете романтизирането на връзката.

Най-трудната част от преодоляването на една връзка често не е загубата на истинския човек, а загубата на фантазията за това, което сте си представяли, че може да се случи. Не се забивайте в обсесивната линия защо, какво и ако.


Въпреки болката, уважавайте това, което имате.

Колкото и да ви се иска да презирате бившия си, това няма да ви помогне да го преодолеете. Не е като да се преструвате, че всичко е дъги и еднорози, но когато се освободите от болката и негодуванието, можете сами да преминете към следващата стъпка - щастието. Връзката ви служи толкова, колкото ви беше нужна и сега е време да продължите напред.

След това осъзнайте, че животът може да бъде още по-добър от преди.

Сега, когато сте свободни от връзката и човека, отделете време да преразгледате живота си. Раздялата е невероятна възможност за преоткриване.
След като си признаете, че има части от връзката, които не са ви влияели положително, това ще ви помогне да продължите напред.

Ако е възможно, стойте настрана. Виртуално и в реалния живот.

Най-простото, но и най-трудното правило, което трябва да следвате, е да имате възможно най-малък контакт с бившия си. Разбира се, това не винаги е възможно, ако вашите приятелски групи са преплетени или ако сте родители и имате общо дете.

Но не се крийте.

Може да се чувствате самотни без бившия си най-добър приятел до себе си, но това е още по-голяма причина да не сте сами. Заобиколете се с хора, които ви карат да се чувствате невероятно и които ви напомнят колко страхотни сте. Дори и да не се осмелявате, обадете се на приятелите си, които ви карат да се усмихвате.

И да. В крайна сметка ще ги преодолеете.

Истината е, че всяка близка връзка оказва влияние върху живота ни. Нашите взаимоотношения ни помагат да се развиваме и узряваме. В известен смисъл бившите ни партньори винаги са част от нас. Пилеги Павелски обяснява, че ние се учим от всяка връзка и сме в състояние да вземем позитиви със себе си, които ни помагат да израстваме като хора. Въпреки, че може да се чувствате с разбито сърце в настоящето, не забравяйте, че когато сте готови, ще излезете от тази раздяла още по-силни, по-добри и по-щастливи.