Любов с аромат на люляк

  • Сподели:
Любов с аромат на люляк

Честито на всички празнуващи дами!

Цветница е! Да отвориш очи в неделното празнично утро и да те погали аромат на цъфнал люляк, прясно откъснат специално за теб, в компанията на черно еспресо и късметче "Любов". Да се обърнеш и да срещнеш красивата усмивка на любимия мъж: "Честит празник, цвете мое! Продължавай да цъфтиш с аромата на нашата любов и твоята цветна енергия!"

Едни казват, че любовта не остарява. Според други любовта си отива и остава уважение и приятелство. Трети пък се страхуват от нея и никога не й се отдават напълно. Четвърти обичат да празнуват годишнини от любовта – една, пет, 15, 25, 50...

Аз вярвам в любовта ден за ден, тук и сега! В усмивката, в подкрепата, в подадената ръка, за да помогне с чантите с покупки, в приятелската критика и разумен съвет в емоционална ситуация, в пазенето на тишина и безшумна игра с детето, докато мама спи, в спомена за любимата ми песен от преди 15 години, в тайничко купената специално за мен кутия ванилов сладолед.

Аз вярвам в любовта, която давам всеки ден. Когато приготвям любимото му ястие, когато го давам за пример на детето ни, когато търпеливо го очаквам вечер вкъщи след напрегнат ден, вярвам в красотата на мълчанието и тишината, когато той има нужда от нея и във въодушевените разкази за малки ежедневни победи.

Аз вярвам в сезоните на любовта. Също като люляка, като всички пролетни цветя, пролетта цъфти, ухае ароматно, привлича и се забелязва отдалече. Лятото прецъфтява и остава зеления храст, на който пее и се люлее пойна птичка. После есента в своя танц с листата си играе, а зимата със строгост ни изпитва... и така до новата пролет с аромат на люляк и празнична Цветница.

Аз вярвам в любовта тук и сега. Не във вечната, не в мечтаната, не в романтичната. А в реалната. А ти в коя любов вярваш?

Статията е подготвена от Невена Басарова-Дичева, специалист по етикет и добри обноски и основател на Първа Детска Академия за Добри Обноски.