Любовта, за която не говорим - Пенелопе Крус и Хавиер Бардем

  • Сподели:
Любовта, за която не говорим - Пенелопе Крус и Хавиер Бардем

Не всички популярни двойки обичат публичността, разкриването на детайли за връзката си и изнасяне на отношенията извън личните граници. Днес ще стане дума именно за една такава двойка, за която макар и да знаем оскъдно - обичаме силно.

Пенелопе Крус даде рядко и откровено интервю за Tatler, в което говори за 11-годишния си брак с носителя на Оскар Хавиер Бардем и отвори темата за женското здраве.
Трогателно Крус сподели, че е развила интерес към хормоните - и по-специално към стигмата, която все още заобикаля хормоналните състояния като цяло. Тя заключи, че:

"Хормоните управляват света. Има моменти в живота на една жена, които трябва да бъдат признати, разбрани и наречени с тяхното име."
 

Крус продължи да обсъжда стигмата около някои здравословни състояния на жените. ''Има твърде много табута около женските тела и мисля, че това е равносилно на голяма липса на уважение. Думи като ''менструация'', ''следродилна депресия'', "менопауза" са срамни. Дори днес да кажем тези думи по време на вечеря, с гости или някъде другаде - всички на масата и около нас ще се изнервят или смутят. Било сред група жени, ако на масата присъстват и мъже, енергията ще стане много напрегната.''

Наред с това останахме малко изненадани, когато Пенелопе открехна вратата за връзката си с Бардем – нещо, което тя почти не прави. По-конкретно обясни защо двойката е избрала да остане мълчалива спрямо отношенията си.
 


„За нас беше наистина добро решение да не обсъждаме отношенията си публично. Обратното за мен би било странно и непонятно. Не искам семейният ни живот да бъде нечие достояние."


Но за тези от вас, които все още са любопитни, ето няколко ключови факта, които знаем за връзката на Крус и Бардем.

Пенелопе Крус и Хавиер Бардем се познавали от години, преди да станат двойка.

Срещат се за първи път през 1992 г., докато снимат испанската комедийна драма ''Jamón Jamón''Но едва години по-късно, когато двойката се събира отново, за да заснеме романтичната комедия на Уди Алън от 2008 г. ''Вики Кристина Барселона", те издигнали нещата на следващото ниво. Според списание  Hello!, романсът бил потвърден през октомври 2007 г., когато се появили снимки на тях двамата по време на почивка на Малдивите. Заедно си партнират и в драмата ''Да обичаш Пабло'' от 2017 г., където пресъздават бурната афера между колумбийския наркобарон Пабло Ескобар и журналистката Вирхиния Валехо.Изчакват до 2010 г., за да направят първата си публична изява.

Три години след връзката им, Крус и Бардем направили първата си публична изява като двойка на наградите Гоя през 2010 г., испанският еквивалент на Оскарите. 
Крус тихо придружила Бардем на премиерата на филма си ''Biutiful'' на филмовия фестивал в Кан, а Бардем направил трогателно изявление, пред очите на хиляди, за любовта си към Пенелопе на церемонията по закриването на фестивала.

''Споделям тази радост с моята приятелка, моята спътница, моята любов: Пенелопе. Дължа ти много! Обичам те!", каза Бардем, докато приема наградата за най-добър актьор за изпълнението си, гледайки в публиката обляната в сълзи Крус.

Сватбата на Пенелопе и Хавиер била пазена в пълна тайна.

През юли 2010 г. се оказа, че Крус и Бардем са се оженили на тайна, интимна церемония в къщата на приятел на Бахамите. Според The Telegraph на церемония са присъствали само членове на семейството. Оттогава двойката има две деца заедно: 10-годишният Лео Енсинас Крус и 8-годишната Луна Енсинас Крус.

„Знаеш, че е началото на нещо, но не знаеш от какво е начало", каза Пенелопе за Мари Клер през 2019 г., размишлявайки върху лятото, в което връзката ѝ с Бардем разцъфна.


„Животът ми е... много различен. Но това е животът, който винаги съм искала, откакто бях малко момиче. Когато бях на четири или пет, играех и героите в моите игри винаги бяха майки. Наистина исках да бъда майка, откакто се помня. Но го направих, когато усетих, че е подходящ моментът - точният момент, точният човек."


Химията на двойката продължава да се развива както на екрана, така и извън него.

Крус и Бардем се събират отново като колеги във филма на Асгар Фархади ''Всички знаят'' и Бардем разкрива пред Vulture как техните отношения са се трансформирали през годините.

"Животът се промени. Ние израснахме. Всичко е различно, щом вече имаш семейство. Това е приоритетът, както трябва да бъде. Ние не правим изключение. Работим колкото можем, но осъзнаваме колко усилено можем да работим според нуждите на другия. Не смесваме работата в киното с реалността."

Той продължи да обяснява, че като по-млади и неопитни актьори, двамата позволили границата между измислица и реалност да се размие повече, отколкото биха допуснали сега.

„Когато си по-млад — тъй като сме работили заедно много пъти през годините, срещнахме се, когато бях на 21, а тя на 16 — си склонен да бъркаш едното с другото или да ги смесваш. Сега, когато съм на 50, вече не бих допуснал този лукс. Тя разсъждава по същия начин. Винаги трябва да знаеш, когато работиш върху ниво на пресъздаване, извън реалния живот."

Хавиер завърши мисълта си с реплика, която обобщава интелигентния подход на тази силна двойка за поддържане на дълбоката връзка в очите на обществеността:

„Пенелопе и аз сме длъжни да защитим нашето ядро."