Маратон на Японските изкуства на 18 септември в София 

  • Сподели:
Маратон на Японските изкуства на 18 септември в София 

Ако обичате японската култура и изкуства, пренесете за един ден в Япония с 10 часовия Маратон на Японските изкуства! Ще има куклен театър, бойни изкуства, демонстрации, работилници, беседи и всичко това с Вход свободен. Ето и част от програмата:  

Японски куклен театър „Такеда , със спектаклите на Театрална формация „Сенджу“ - „Дъщерята на самурая“ и „Иссън Боши“. И двата спектакъла са уникални по рода си, защото са създадени с менторството на самия Сенджу Такеда – единственият наследник на театър „Такеда“ в света!

Ще видите както традиционни марионетки „Такеда“, така и марионетки-гиганти, маскоти и театър на сенките.

Бойното изкуство Айкидо – демонстрация и беседа за пътя бойното изкуство, неговата философия и сила.  

Шодо калиграфия – в двучасовата работилница ще ви въведем в пътя, основните познания и умения за японската калиграфия, който винаги води до спокоен ум, предавайки духа на словото чрез четка и мастило.   

Оригами клас – в двучасовия клас, ще направим така, че японската хартия в ръцете ни да оживее. Ще създадем чудни фигури, а всичко това ще бъде подкрепено с разкази за възникването на това древно изкуство, криещо своите тайнства.   

Храна за душата и тялото - Мастър класове по приготвяне на суши за деца от 7 до 15 години

Представяне на японска литература преведена на български език и издадена от издателство Книгомания. Благодарение на тях ще има и томбола за посетителите с награди книги. 

Събитието е част от Лятна програма на Столична община и е възможно, благодарение на финансовата подкрепа на Столична община. 
18 септември, от 11 до 21 ч. в Регионален център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“, София, 10 часов маратон на Японските изкуства. Вход свободен