Матю Пери пише мемоари за битката си с пристрастяването

  • Сподели:
Матю Пери пише мемоари за битката си с пристрастяването

Актьорът Матю Пери е готов да разкаже за миналите си борби със злоупотребата с наркотици в предстоящите си мемоари.

Flatiron Books обявиха, че са придобили правата върху дебютния роман на актьора в четвъртък, 28 октомври. Според издателя, книгата на Пери ще отведе „читателите зад кулисите и на звуковата сцена на най-успешния ситком на всички времена, докато започва да говори за личните си борби с пристрастяването."
Мемоарът е описан като „откровен, самосъзнателен, непоколебимо честен, но и забавен".

Това ще бъде първият път, когато основен член на актьорския състав от Friends пуска мемоари, което означава, че ще има много нови истории, които феновете на ситкома ще чуят. Както се изрази издателят, „Това е книгата, която феновете на сериала чакаха".

Редакторът Меган Линч каза, че са развълнувани да представят тази книга на читателите във време на изолация и разделение. 
„Имаме нужда от хумор, имаме нужда от катарзис и трябва да се споразумеем за нещо – и това нещо е необикновената история на Матю, разказана с неподражаемия му глас", обеща тя.

Понастоящем неозаглавените мемоари ще се появят по рафтовете през есента на 2022 г.

Пери отдавна говори открито за битката си със злоупотребата с наркотици, която започна, след като на актьора беше предписан Викодин за наранявания, получени при инцидент със джет през 1997 г.
По време на личните си борби звездата продължава да поддържа актьорската си кариера.

През 2002 г. той каза пред The New York Times, че е ходил на работа в екстремни случаи на махмурлук. 
Това съответно не остава незабелязано от колегите му, включително Лиза Кудроу, която каза пред вестника по онова време: „Когато Матю беше болен, не беше забавно. Ние просто стояхме безнадеждно встрани. Боли ни много. Матю е един от най-забавните хора, които съм срещала в живота си. Той е очарователен и весел. Повечето сцени от най-силните ни моменти на смях идват от Матю."

По-късно Пери призна пред колегите си, че сериалът е бил източник на стрес за него. Той сподели по време на събирането за HBO Maxче е изпитвал огромен натиск да накара публиката да се смее, припомняйки: „Имах чувството, че ще умра, ако публиката не се смее на шегите ми."

Въпреки че Пери се бори с алкохолна и наркотична зависимост, той поддържа положителен поглед върху живота си. 
„Имал съм много възходи и падения и много прекрасни отличия", каза той пред The Hollywood Reporter през 2015 г., „но най-хубавото нещо е, че ако алкохолик дойде при мен и ме помоли да му помогна да спре с пиенето, ще му кажа, че знам как да му помогна."