Майкъл Дъглас не искал Шарън Стоун в Първичен инстинкт

  • Сподели:
Майкъл Дъглас не искал Шарън Стоун в Първичен инстинкт

Холивудският актьор и чаровник Майкъл Дъглас не искал да играе с Шарън Стоун във филма на Пол Верховен „Първичен инстинкт“ (1992 г), защото не била известна. Това разкри пред Vanity Fair самата актриса, като обясни, че по онова време Дъглас си търсел друга партьорка за ролята, защото смятал, че това може би ще бъде филмът на живота му.

По думите й пред изданието, за каста на заподозряната в убийство Катрин Трамел били избрани други 12 актриси, които обаче отказали ролята и в крайна сметка след няколко месечни проби, Дъглас най-накрая се съгласил да пробва да играе с Шарън Стоун. И не е сбъркал, имайки предвид в какъв кинохит се превърна „Първичен инстинкт“, а сцената, в която Стоун е без бикини я изстреля директно на върха на класациите за най-секси актриса. „Днес с Майкъл сме приятели. Научил ме е на толкова много неща. Той е активист за правата на човека и аз му се възхищавам за това. Той не се страхува да играе ролята на злодей и казва: „Това е най-хубавата част – можеш да правиш каквото си пожелаеш“, след което винаги се смееше, което значи, че знае точно къде е линията“.

Шарън Стоун разказва, още че разбрала за известната ѝ сцена от „Първичен инстинкт“ с прехвърлянето на краката и включваща директен поглед под полата ѝ, едва след като гледала завършения филм на голям кино екран. По спомените на звездата, по време на снимките, членовете на екипа я помолили да си свали бикините, убеждавайки я, че белият цвят отразява светлината, което ще направи бельото й видимо в кадъра. Но всъщност са заснели най-интимната й част. Стоун много се обидила, свързала се с адвокати и искал да спре филма, но в крайна сметка се отказала. „Имах възможността да спра филма. Но помислих и си казах, че ще позволя тази сцена да остане в него. Защо ли? Защото беше добре за сюжета, описваше по най-правилния начин героинята ми и защото в крайна сметка – аз изиграх сцената и аз показах това, което трябваше. Межудругото, може би не сте забелязали, но името ми не бе изписано най-горе до името на Майкъл Дъглас на плаката на филма“, разказва още 63-годишната актриса.

 

Майкъл Дъглас не искал Шарън Стоун в Първичен инстинкт