Мъжът и жената интимно

  • Сподели:
Мъжът и жената интимно

"В душата си мъжът чувства, а жената размишлява."

Карл Густав Юнг

Жената е творческа, животосъздаваща енергия. Жената е "грижа ме е", "важно ми е". Към всичко и всеки. Мъжът взема този модел и го прави работещ, в живота, сред хората, в ежедневието. Мъжът е "няма начин да няма начин". Всеки един човек има у себе си и двата принципа.

Когато сме сами сме и двете, но винаги ни тегли към това да намерим половинката си, която да ни даде шанса да откроим пола си и да се себеосъществим.

Тази хармония между мъжкото и женското е природен закон и в двойката и в нас самите. Ако жената е с превес на мъжка енергия, боледува двойката и мъжът е с превес на женска енергия. Ако в самият мен, като мъж, женската енергия е болна, също толкова и мъжката е болна и обратното при жените.

Мъже, моля ви не казвайте аз не съм сантиментален, защото е смешно! Ако не си сантиментален, не можеш да бъдеш и мъжествен. Точно чувствата правят мъжа борбен и му дават сила. Без тях е трагичен образ на фитнес маниак с единствена цел собствена красота и самовлюбеност.

Женската енергия е първична. Мъжът се ражда от женската плът. Страхът често го кара да бяга от женското, в образа му на усещания, емоции, чувства. Така се самокастрира.

Не бягството, а научаването да ги владее ще го направи мъж, умелото боравене със страстта и контрола. Онзи мъж, който заслужава, постига, печели, преборва се, достига, прониква и побеждава.

Жени, моля ви не казвайте, аз съм силна, а мъжете са слаби, защото е смешно! Ако си силна, ще имаш свободата и смелостта да бъдеш жена, а няма да се състезаваш срещу природата си с мъжете, за да се доказваш.

Женската енергия създава, с любов, доверие, допуска, отдава се да бъде проникната, оплодена. Всичко това може да се случи само, ако жената е опознала себе си като жена (нужди, желания, емоции, чувства), за да знае коя е и какво иска.

Сприятелила се е с мъжката си енергия, с помощта на която се е научила да се отстоява и да удържа на това, за нея да бъде платено от мъжа, преди да се отдаде.

Двете заедно се допълват и носят онова усещане за цялостност и смисъл вътре в нас и между двама ни, в двойката. И се ражда, уважение, хармония, любов, доверие, пълнота, деца, смисъл, в нас и помежду ни.

Ако жената е слаба, ще се оплете в претенции, провокации, мъжът няма кого да завладява и постига, а му се налага да се бие с нея. Понеже му е забранено и това му се повтаря от как се е родил, ще склони глава или ще избяга в женските си страсти като алкохол, жени, храна и всичко телесно, което да запълни нуждата от удовлетворение, макар и не първичната.

Дано не стане така. Все ми се ще единият да поведе по пътя на истината, съответността, физичността, природата. И дано не е късно. Само там е любовта.