Мъжете, които обичат бира, са по-добри в секса

  • Сподели:
Мъжете, които обичат бира, са по-добри в секса

Страхотна новина и за двата пола – пиенето на бира увеличава сексуалната мощ! Американски, австралийски и италиански учени се обединиха около твърдението, че любимата напитка на почти всички мъже може да ги направи по-силни в леглото.

А от това печелят и жените - вече може да не се притеснявате, че вашият любим обича честичко да си попийва бира, защото така той не само че се чувства добре, но може и да се окаже истински лъв в леглото.

Кехлибарената течност би могла да бъде решението в случай, че сексуалният живот на двойката е в застой, защото фитоестрогените (вещества от растителен произход, които се отделят от плодовете на хмела при варене) в бирата забавят еякулацията при мъжа. Това е обяснението на американската сексуална терапевтка д-р Кат Ван Кирк.

Тя също така твърди, че желязото, което се съдържа в тъмните бири, може да увеличи либидото и да "възнагради" мъжа с по-интензивна и дълготрайна ерекция.

Освен това, пиенето на бира намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, а оттук - и физическата издръжливост. До тези изводи стига италиански екип от научноизследователската фондация Fondazione di Ricerca e Cura.

Ръководителят на изследването – д-р Аутусто Ди Кастелнуово обаче предупреждава, че веднъж ако се прекали с количеството, всички ползи от бирата "излитат като дим през комина", а в това число и сексуалната мощ.

Допустимата доза обаче е трудно да бъде определена и невинаги зависи от теглото и размера на тялото, казва докторът.

Друго изследване, направено от австралийския институт за медицински изследвания Keogh Institute for Medical Research пък доказва, че мъжете, които пият бира в умерени количества, страдат с 30% по-малко от еректилна дисфункция в сравнение с въздържателите.

Някои може и да опровергаят горепосочените твърдения от гледна точка на личния си опит, други сигурно са настроени скептично, а за трети те могат да бъдат истинско вдъхновение. Едно обаче е ясно – жените биха се чувствали много по-спокойни, ако са сигурни, че в пивото има много повече потенциал от това да прави бирени коремчета на техните половинки.