Мистериите на Тибет

  • Сподели:
Мистериите на Тибет

През 1875 г., първият министър на Япония отправил покана към един от най-старите жители на Тибет да посети Токио. След известно време през портите на сградата влезнал дългоочакваният гост, това бил 193-годишният селянин Мамие. На въпроса на министъра, коя е тайната за неговото дълголетие, той отвърнал:

"От своите прадеди научих изкуството на обгарянето и го използвам през целия си живот. Аз и моето семейство всеки месец от 1-во до 8-мо число си правим обгаряния в т.нар точки Цзу-Сан-Ли ("точката на дълголетието", намира се под капачката на коляното). Жена ми сега е на 173 години, а синът ми е на 153."

Наградили стареца с ориз и пари и го изпратили с пожелания за живот и здраве. Оттогава минали цели 48 години, всички били забравили за Мамие, но един ден той отново посетил любезните си домакини. Изглеждал свеж и отпочинал, в прекрасна форма за човек на 241 години.

Това не е сценарий от холивудски фантастичен филм. Това е просто една история, пример за магията на безсмъртието, която монасите с хилядолетия усъвършенстват, но малцина успяват да усвоят.

Разказите за левитиращи хора, владеещи телепатията, със сигурност са достигали в даден момент и до вас. Някои са проявили любопитство да научат повече, a други са си помислили, че става въпрос за поредната измислица, в която ни карат да повярваме.

Истината обаче се намира толкова далеч от нас. Можем да я научим само от първоизточника - недостъпните ледени планини на Тибет. Изследователи и пътешественици до земята на философите и маговете разказват за трудностите на пътуването в Тибет.

Там почти липсват пътища, а реки и потоци има в изобилие. Величествената красота на заснежените върхове зашеметява туристите, но няма никакви мостове, а водата е студена като лед.

За мен обаче, по-голямата пречка за опознаването на тази част от света се крие не в природните особености, а в желанието на нейните обитатели да запазят своите тайни, на които посвещават живота си.

Въпреки това, сведения все пак могат да се открият. В този смисъл, българският учен Димитър Томанов от години изучава изкуството на левитацията и е убеден, че нейното съществуване е безспорен факт.

"Колкото и да не ви се вярва в Тибет левитацията се е запазила и до наши дни", споделя той. Например, британската пътешественица Александра Давид-Неел със собствените си очи е наблюдавала как на високопланинско плато един от будистките монаси, седейки неподвижно с подгънати под себе си крака, прелетял десетки метри, докоснал земята и отново се издигнал във въздуха, като отскочила след силно изритване на топка.

Тайнствените тибетски монаси ни показват, че със силата на съзнанието можем да постигнем невъзможното. Вероятно след като прочетохте това ви се иска да полетите във въздуха или да обгорите тялото си като Мамие, за да живеете 3-4 века. Поне аз изпитах такова желание, но все пак реших да не рискувам.

Следва продължение...