Моника Белучи с италиански Оскар

  • Сподели:
Моника Белучи с италиански Оскар

Една от най-сексапилните жени на планетата – прелестната Моника Белучи, ще бъде удостоена с наградата за кариера „Давид ди Донатело“, което е еквивалент на Оскарите за Италия, съобщават местните медии. Церемонията по връчването на наградите ще се състои на 11 май, съобщават организаторите, цитирани от ANSA.

Президентът на италианската киноакадемия и художествен директор Пиера Детасис определи кариерата на Белучи като „звездна и мъдра“ и отбеляза „предаността на френското кино към нея“.

56-годишната Белучи започва кариерата си на модел, преди да се премести в италианското, а по-късно и в американското и френското кино. Белучи играе Булка на Дракула в готическия романтичен филм на Франсис Форд Копола „Дракула на Брам Стокър“ (1992) и Малена Скордия в италианската романтична драма „Малена“ (2000). Тя участва в противоречивия филм на ужасите на Гаспар Ное „Необратим“ (2002) и изобразява Мария Магдалина в библейската драма на Мел Гибсън „Страстите Христови“ (2004). В научно-фантастичните филми от 2003 г. „Презаредената матрица“ и „Матричните революции“ тя играе Персефона. През 2015 г. във филма за Джеймс Бонд „Спектър“ тя се превърна в най-старото момиче на Бонд в историята на франчайза.