Можете ли да спрете времето?

  • Сподели:
Можете ли да спрете времето?

Оплакваме се, че денят ни е натоварен и нямаме дори една свободна минутка. Винаги мислим колко много работа ни очаква и какво още трябва да свършим. Бързаме, защото времето тече, бягаме по задачи и така до вечерта… а на следващия ден – отново, също толкова безсмислено.

Как ни се иска да можехме да спрем времето, за да си починем. Толкова би било прекрасно да се насладим на момента, да не правим нищо и да не бъдем никои, а единствено да се радваме и да съзерцаваме. Е, това ни звучи невъзможно, но не е така.

Единствено от нас зависи какво ще правим във времето, с което разполагаме и дори физически да не можем да го поставим на пауза, ние можем да отделим от него колкото пожелаем за себе си и за всичко, което ни прави щастливи.

Разбира се, винаги ще има оправдания – работата, училището, семейството, но не можем да отречем, че точно ние сме тези, които взимат решението на какво да отдадат времето си. И винаги, докато някои от нас го пропиляват, други се възползват.

Колкото и да сте заети, колкото и важни да са задачите, с които се занимавате, няма нищо и никой, който да е по-важен от самите вас! Ето защо, каквото и да ви се налага да правите, то няма да бъде успешно и ще бъде лишено от смисъл, ако първо не се погрижите за себе си и не изпълните желанията си. Послушайте тялото, от какво има нужда то, обърнете внимание на мислите, които не спират да се въртят в главата ви. Точно те се грижат за вашето щастие, поддържат здравето и благосъстоянието ви.

Бъдете достатъчно силни и осъзнати да изберете приоритетите в живота си и ги следвайте всеки един ден, без изключение. Понякога да спреш всичко за пет минути, да подишаш чист въздух и да потърсиш обичта в себе си, красотата в света наоколо, ще те зареди много повече, ще те направи много по-успешен и щастлив от всички други скъпи методи, които винаги търсим извън нас.

Просто е – научим ли се да спираме времето за себе си, ще осъзнаем, че всъщност точно в него се крие истинският живот.