Направете тези 10 малки промени, ако искате да бъдете по-щастливи и по-здрави

  • Сподели:
Направете тези 10 малки промени, ако искате да бъдете по-щастливи и по-здрави

Всеки се стреми да бъде здрав и щастлив. Ако искате да промените живота си, има няколко начина да постигнете желания резултат. Въобще не е трудно. Важно е да разберете философията. Съветите са тук и те ще ви накарат да се усмихнете и в най-добрия случай ще променят живота ви.

Ето къде се крият отговорите за едно ново начало.

Благотворителност

Често забравяме, че някой друг има нужда от нашата помощ. Когато помагаме, ние изпитваме чувство на удовлетвореност. Спомнете си случай, в който сте били до някой човек в труден момент и това чувство ще се появи. Направете благотворителността част от вас и от седмичните Ви занимания. По този начин ще помогнете както на човека, който има нужда, така и на себе си.

Ако се замислите, правенето на комплимент би имало същия ефект в по-тесен смисъл и този прийом би могло да се превърне в част от ежедневието Ви. Няма как да не се сетя и за българската фраза за "
"непоисканото добро", но какво пък – нищо не пречи да опитате.

Събуждайте се рано

У нас имаме поговорка – "Рано пиле, рано пее". Да се събудите дори само половин час по-рано, ще има поразителен ефект върху Вас. Ще забележите, че сте по-спокойни, по-концентрирани и чувствително по-щастливи.

Всъщност, този ефект на по-ранното ставане се дължи на това, че ще имате повече време, няма да бързате и това от своя страна ще намали значително стреса.

Харчете пари

Учените твърдят, че не шопингът е този, който ни прави истински щастливи. Несъмнен е краткотрайният му положителен ефект, но това, което ни прави истински щастливи, е да харчим пари за различен тип преживявания.

Така че е време да отидете и да се запишете на екскурзия до красиво място и да спестите пари от купуването на нов лаптоп.

Усмивка, смях, плач и секс

Най-важният съвет! Четири начина, за да предизвикате отделянето на ендорфин (хормонът на щастието или най-силното натурално "лекарство" в човешкото тяло). И още една поговорка – "Смехът е здраве!"

Но кой ли си е помислял, че като плачеш, това ще те направи щастлив. Но ако задържаме емоциите и сълзите в себе си, със сигурност няма да има благотворен ефект върху нас. Облекчението, след като "изхвърлите" отрицателните емоции като си поплачете, ще Ви накара да се усмихнете в следващия миг.

Сексът… вече знаем, че се отразява добре на тялото ни чисто физически, но той е и лакмусът за нашето добро настроение. Така че, ако Ви се отдаде възможност да полудувате, в никакъв случай не я пропускайте.

Заобиколете се със здрави и щастливи приятели

Нашето настроение се предава на хората около нас и обратното. Въздействаме на енергийно и психологическо ниво, дори и да не го осъзнаваме.

Например, ако прекарате следобеда с усмихнати и позитивни хора, ще усетите, че прибирайки се до вкъщи доброто настроение няма да Ви напусне. Така че подберете мъдро приятелите си и не правете компромиси.

Дишайте правилно

Когато са под стрес, хората започват да дишат повърхностно и така забравят колко е важно правилното дишане.

Всеки път, когато дишането Ви се ускори и стане повърхностно, спрете за миг и поемете дълбоко въздух, задръжте и бройте до три. След това издишайте бавно. Повторете още няколко пъти, докато дишането Ви не се нормализира от само себе си.

Ще се почувствате спокойни и освежени. Това упражнение е добро не само за белите Ви дробове, но и за храносмилането, за кръвообръщението и не на последно място Ви освобождава от стреса.

Хуморът

Не се притеснявайте да се отдадете на хумора във всичките му форми. Същото е с подбора на приятели. Затова внимавайте какво Ви облъчва. Изберете комедийните канали на телевизията, четете хумористични романи и слушайте музика, която Ви кара да се усмихвате.

Всички имаме свои интереси, но "Всички обичат Реймънд" е сериалът, който винаги ме кара да се усмихна, а какво да кажем за "Двама мъже и половина"…

Яж, пий и бъди весел

Не се вълнувайте прекалено – имам предвид с мярка! Още по-лесен начин за производство на ендорфини – пийте вино (чаша на ден), яжте черен шоколад и пикантна храна.

Тук е и мястото на чая – женшенът ни прави щастливи. Зеленият и билковите чайове са здравословни. Зеленият чай е перфектният антиоксидант. Пречиства тялото ни по неповторим начин.

Спрете кафето! Просто го направете, не му мислете много и си купете няколко пакетчета билков чай. Още по-добре, ако някой приятел Ви е набрал чист екологичен чай, за да сте сигурни, че ефектът ще е зашеметяващ.

Вдигане на тежести

Вдигането на тежести във фитнеса ще Ви помогне да се справите с отрицателната енергия. Това е един от добрите начини да влезем във форма и има зашеметяващ ефект върху правилната стойка и мускулите.

За тези, които са противници на фитнеса, нека сами изберат как да бъдат във форма. Факт е, че самочувствието Ви ще се вдигне, ако изглеждате добре.

Бъди благодарен

Благодарността е основният ключ към доброто здраве и щастието. Отделяйте по няколко минути на ден и напишете на лист хартия нещата и хората, за/на които се чувствате благодарни от деня.

Много от хората вярват, че когато отправиш послание на благодарност, Вселената ти отвръща с двойна доза от причината за твоята благодарност.

Така че, ако заявите на глас или напишете на лист следното – "Благодарен съм, че съм здрав!" – ще получите още по-добро здраве.

Здравето и щастието се преплитат като спиралата на ДНК. Те вървят ръка за ръка. Ако имате едното, имате и другото. Ако изпробвате поне един или два съвета от тези десет, ще усетите положителната промяна. Както се казва – "От опит, глава не боли". Но какъвто и да е изборът Ви, не забравяйте да се усмихвате!

Източник: Delo.bg