Напусна ни Гюнтер от ''Приятели''

  • Сподели:
Напусна ни Гюнтер от ''Приятели''

Звездата от сериала "Приятели" Джеймс Майкъл Тайлър почина на 59 години.

Актьорът, който е роден в Мисисипи почина спокойно в дома си в Лос Анджелис в неделя, 24 октомври, след битка с рак на простатата, каза неговият мениджър в изявление.

„Светът го познаваше като Гюнтер (седмият „приятел") от хитовата поредица, но близките на Майкъл го познаваха като актьор, музикант, защитник на информираността относно коварната болест и любящ съпруг. Майкъл обичаше музиката на живо, радваше се на своите Клемсънови тигри и често се озоваваше в забавни и непланирани приключения. Ако го срещнеш веднъж, си направил приятел за цял живот.", се посочва в изявлението.

Актьорът разкри в интервю през юни в предаването "Today" на NBC , че е диагностициран с болестта през септември 2018 г.

„Бях диагностициран с напреднал рак на простатата, който се беше разпространил в костите ми. Справям се с тази диагноза почти през последните три години ... Това е етап 4. Рак в късен стадий. Пропуснах да отида на тест, което не беше добре, защото ракът реши да мутира по време на пандемията и така той прогресира."

Няколко седмици преди интервюто, HBO излъчи специалния си епизод Frends: The Reunion. Докато бившите му колеги се дойдоха лично в програмата, Тайлър не можа да се присъедини към тях, но се появи в Zoom за това, което отбеляза първото му официално събиране с всичките му колеги заедно на едно място.

"Честно казано това бяха най-запомнящите се десет години в живота ми", каза Майкъл за шоуто. „Не бих могъл да си представя по-добро преживяване. Всички тези хора бяха фантастични и беше удоволствие да се работи с тях. Чувствах се много, много специално."

В „Приятели" Тайлър играе барман в емблематичното кафене в Central Perk. Героят му Гюнтер изпитва огромна симпатия към образа на Дженифър Анистън, Рейчъл Грийн. 

Нека почива в мир!