Напусна ни Оливия Нютън-Джон

  • Сподели:
Напусна ни Оливия Нютън-Джон

Оливия Нютън-Джон, австралийската певица, чийто ангелски глас и красота я превърнаха в една от най-големите поп звезди на 70-те години и очароваха поколения зрители в блокбастъра "Брилянтин", почина в понеделник, според изявление от съпруга ù. Тя беше на 73 години.

"Оливия Нютън-Джон почина мирно в ранчото си в Южна Калифорния тази сутрин, заобиколена от семейството и приятелите си. Молим всички да уважават личния живот на семейството в този много труден момент", пише съпругът ù Джон Истърлинг в изявление в потвърдения акаунт на певицата в Instagram. "Оливия е символ на триумф и надежда повече от 30 години, споделяйки своето пътуване с рака на гърдата."

Певицата разкри през септември 2018 г. , че лекува рак в основата на гръбнака си. Това беше третата ù диагноза за рак след пристъпите на рак на гърдата в началото на 90-те и през 2017 г.

Нейното издигане до славата

Благодарение на поредица от кънтри и софт-рок хитове, Нютън-Джон вече е популярна певица в края на 70-те години. Но нейната съвместна роля с Джон Траволта в "Брилянтин" от 1978 г., може би най-популярният филмов мюзикъл на всички времена, я издигна до ново ниво на звезда.

Въпреки че имаше малко актьорски опит (и навърши 29 години по време на снимките), Нютън-Джон показа незаличимо представяне като Санди, сладкодума австралийска студентка, която започна романс с Дани (образът на Траволта) в гимназия в Южна Калифорния през 50-те години.

Тяхната екранна химия като несъответстващи си влюбени, които се подлагат на преобразявания в последното действие, за да спечелят сърцата на другия, беше запомнена от всички.

"Не мисля, че някой би могъл да си представи, че един филм ще продължи почти 40 години и ще бъде все още популярен и хората все още ще ми говорят за него през цялото време и ще го харесват. Това е просто един от тези филми. Голяма късметлийка съм, че бях част от него. Той успя да донесе удоволствие на толкова много хора.", каза Нютън-Джон пред CNN през 2017 г.

Нютън-Джон изпя три от най-големите филмови хитове: дуетите "You're The One That I Want" и "Summer Nights" с Траволта, както и нейната безнадеждна солова балада "Hopelessly Devoted To You".

След смъртта на  Оливия Нютън-Джон , нейният колега от „Grease" Джон Траволта си припомни влиянието ù върху живота му. 68-годишният Траволта сподели публикация в Instagram с прочувствено послание в отговор на новината, че дългогодишната му приятелка е починала:

"Скъпа моя Оливия, ти направи живота на всички ни много по-добър. Въздействието ти беше невероятно. Обичам те толкова много. Ще се срещнем отново и всички пак ще бъдем заедно. Твой, от първия миг, в който те видях и завинаги! Твой Дани, твой Джон!"

Сякаш за минути Instagram се напълни с нейни снимки, качени от приятели, колеги, хора, с които някога е работила или такива, които са ù се възхищавали на отношението към живота през годините.
Оливия наистина носи слънце на лицето си.
И ще липсва много на всички!

Нека почива в мир!